Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Οι μαθητές στέλνουν το μήνυμα της σημασίας του πρασίνου στη ζωή μας

  • Δενδροφύτευση στην περιοχή του Α’ ΔΑΚ στο πλαίσιο εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος σε συνεργασία με το Εσπερινό ΕΠΑΛ

Κλιμάκιο του Δήμου Κατερίνης, υπό τον συντονισμό του Αντιδημάρχου Πρασίνου, Γιάννη Μπεϊνά  από κοινού με μαθητές – μαθήτριες και εκπαιδευτικούς του Εσπερινού ΕΠΑΛ (τομέας γεωπονίας), προχώρησε σε συμβολική δενδροφύτευση κοινόχρηστου χώρου, χθες το απόγευμα, στην περιοχή του Α’ Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου (στο ύψος του κυκλικού κόμβου).

Ειδικότερα, στο συγκεκριμένο σημείο, στο πλαίσιο εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος φυτεύτηκαν λουλούδια. Επίσης, δενδρύλλια (4 καλλωπιστικές μουριές) άριστης ποιότητας, τα οποία αγκυρώθηκαν για προστασία από τους ανέμους  και ποτίστηκαν αμέσως μετά τη φύτευσή τους. Παράλληλα, έγινε εγκατάσταση αρδευτικού συστήματος.

«Και η συγκεκριμένη δενδροφύτευση συνιστά τμήμα ενός ολοκληρωμένου προγράμματος ανάπλασης των κοινόχρηστων χώρων της πόλης και των οικισμών της, με στόχο τη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος της Κατερίνης και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων» σημείωσε σε δήλωσή του στο περιθώριο της δράσης, ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος, ο οποίος συνεχάρη για την συμμετοχή τους στη δράση, μαθητές και εκπαιδευτικούς.

«Είναι ιδιαίτερα σημαντική η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, σε δράσεις, όπως η δενδροφύτευση, η επαφή με τη φύση, οι οποίες αποτελούν ξεχωριστές και αποτελεσματικές δραστηριότητες, στην κατεύθυνση ενδυνάμωσης της περιβαλλοντικής συνείδησης» τόνισε από την πλευρά του ο κος Μπεϊνάς, o οποίος ευχαρίστησε για την συμβολή του στην υλοποίηση της δράσης, τον πρόεδρο του συλλόγου γονέων του σχολείου, Βασίλη Δημούση.

Στο τέλος της δράσης, οι μαθητές δήλωσαν ενθουσιασμένοι για την συμμετοχή τους στη δενδροφύτευση, ενώ παράλληλα εξέφρασαν την  ικανοποίησή τους, καθώς έστειλαν το μήνυμα της σημασίας του πράσινου στη ζωή μας.

Back to top
Μετάβαση στο περιεχόμενο