Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Μέτρα του Δήμου Κατερίνης για την πρόληψη εξάπλωσης του κορωνοϊού

Σε συνεχή συνεργασία με τους αρμόδιους κρατικούς φορείς, με τους αντιδημάρχους, τους συνεργάτες του, τους προέδρους στα Νομικά Πρόσωπα και τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου Κατερίνης, προκειμένου όπως επισημαίνει «με υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα να συμβάλλουμε όλοι από κοινού στην τήρηση των κανόνων υγιεινής που υποδεικνύουν οι ειδικοί επιστήμονες και οι αρμόδιες υπηρεσίες για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού» βρίσκεται ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος.

Προς την κατεύθυνση αυτή, την αναστολή λειτουργίας από σήμερα Τετάρτη 11 Μαρτίου των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων όλων των βαθμίδων (παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια & λύκεια), για 14 ημέρες ανακοίνωσε ήδη χθες το απόγευμα ο Δήμος Κατερίνης, στο πλαίσιο εφαρμογής των έκτακτων μέτρων που λαμβάνει το Υπουργείο Υγείας, με στόχο τη μείωση της διασποράς του κορωνοϊού και την προστασία του γενικού πληθυσμού και των ευπαθών ομάδων. Αξίζει να σημειωθεί, ότι, οι σχολικές επιτροπές είναι σε διαρκή επικοινωνία με το Υπουργείο Παιδείας και ακολουθούν πιστά τις οδηγίες και κατευθύνσεις που υποδεικνύονται.

Επιπλέον, τα μέτρα πρόληψης για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού στο Δήμο Κατερίνης επεκτείνονται τις επόμενες 14 ημέρες ως εξής:

ΑΝΑΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ

Η λειτουργία του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, του Δημοτικού Ωδείου, όλων των Γυμναστηρίων & των αιθουσών γυμναστικής στα σχολεία, του Δημοτικού Κολυμβητηρίου, των Δημοτικών Βιβλιοθηκών Κατερίνης και Κορινού, των τμημάτων μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου Κατερίνης, του ΚΔΑΠ Σβορώνου και των ΚΔΑΠμεΑ αντίστοιχα.

Η παραχώρηση χρήσης όλων των χώρων, είτε εντός των σχολικών συγκροτημάτων είτε εντός άλλων δημοτικών κτιρίων (Αστική Σχολή, Πνευματικό Κέντρο Α’ & Β’ όροφος, αρχοντικό –πρώην οικία Τσαλόπουλου), που χρησιμοποιούνται από κάθε σύλλογο και φορέα, με την παράλληλη αναβολή όλων των εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων τους, που έχουν προγραμματίσει εντός των συγκεκριμένων χώρων.

Όλες οι αθλητικές δραστηριότητες για το κοινό, που φιλοξενούνται στα δημοτικά αθλητικά κέντρα (Α’ & Β’ ΔΑΚ,Τ9 – Κλειστό Γυμναστήριο Σιδηροδρομικού Σταθμού) και γήπεδα στο σύνολο του Δήμου (σε όλες τις δημοτικές – τοπικές κοινότητες).

Όλες οι αθλητικές δραστηριότητες των ακαδημιών και συλλόγων που δεν συμμετέχουν στα εθνικά πρωταθλήματα των ομοσπονδιών, ενώ για τα υπόλοιπα τμήματα που συμμετέχουν στα εθνικά πρωταθλήματα των ομοσπονδιών επισημαίνεται ότι ισχύει απόφαση για διεξαγωγή αγώνων και προπονήσεων κεκλεισμένων των θυρών (χωρίς θεατές).

Υπενθυμίζεται ότι ήδη έχει ανασταλεί για έναν μήνα η λειτουργία των ΚΑΠΗ του Δήμου μέχρι τις 5 Απριλίου 2020.

Διευκρινίζεται, ότι, στο ιατρείο του Α’ ΚΑΠΗ λειτουργεί αποκλειστικά η υπηρεσία συνταγογράφησης από Δευτέρα έως Τετάρτη (πληροφορίες στα τηλέφωνα 23510 25098 & 25563), όπως επίσης κανονικά λειτουργεί και το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» παρέχοντας κατ’ οίκον τις απαραίτητες υπηρεσίες στους ωφελούμενους.

Ο Δήμος Κατερίνης σε διαρκή επικοινωνία με τις Υπηρεσίες του ΕΟΔΥ και του υπουργείου Υγείας θα ενημερώνει έγκαιρα και υπεύθυνα το κοινό για τυχόν νεότερες εξελίξεις και οδηγίες. Παράλληλα, σε ειδικό πλαίσιο στην ιστοσελίδα του Δήμου www.katerini.gr ή απευθείας στον σύνδεσμο https://katerini.gr/2020/03/11/μέτρα-του-δήμου-κατερίνης-για-την-πρόλ/(opens in a new tab) θα υπάρχει συνεχής ροή ενημέρωσης για ό, τι νεότερο προκύπτει σχετικά με την εφαρμογή των μέτρων προφύλαξης και άλλες χρήσιμες πληροφορίες.

Τέλος, η  Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στην προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού ενημερώνει για τον τηλεφωνικό αριθμό 1135, στον οποίο μπορούν να απευθύνονται οι πολίτες για κάθε σχετική με τον κορωνοϊό πληροφορία.

Back to top
Μετάβαση στο περιεχόμενο