Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Εμβολιασμοί κατά της COVID-19στην κοινότητα Ρομά της Κατερίνης

Ένα από τα υψηλότερα ποσοστά εμβολιαστικής κάλυψης, καταγράφεται στην Κοινότητα Ρομά του Δήμου Κατερίνης

Με στόχο την προστασία ευαίσθητων ομάδων πληθυσμού και της δημόσιας υγείας, Κινητή Μονάδα της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας, πραγματοποίησε εμβολιασμούς κατά της Covid-19 σε Ρομά της Κατερίνης.

Η Κινητή Μονάδα της 3ης  ΥΠΕ σε συνεργασία με Παράρτημα Ρομά του Δήμου Κατερίνης, βρέθηκε την Πέμπτη 18 Νοεμβρίου στον καταυλισμό της περιοχής του Πέλεκα, πραγματοποιώντας μαζικούς εμβολιασμούς.

Η ανταπόκριση στο κάλεσμα για εμβολιασμό ήταν ενθαρρυντική και εντυπωσιακή. Σύμφωνα με τα στοιχεία, το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης της Κοινότητας των Ρομά Κατερίνης, καταγράφεται ως ένα από τα υψηλότερα σε όλη τη χωρά.

«Οι κοινωνικές δομές του Δήμου, σε συνεργασία με την 3η ΥΠΕ συνεχίζουν την προσπάθεια, ώστε όλες οι κοινωνικές ομάδες –ιδιαίτερα οι ευαίσθητες- να έχουν τη δυνατότητα εύκολης πρόσβασης στο εμβόλιο», δήλωσε ο δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος.

Η εξαιρετική δουλειά που γίνεται από τα στελέχη του Παραρτήματος Ρομά Κατερίνης, αποτυπώνεται στο υψηλό ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης που έχει επιτευχθεί στον καταυλισμό του Πέλεκα, δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΗΚ Στέργιος Μπουσνάκης. «Με πολύ κόπο και επιχειρήματα, τα στελέχη της δομής, καθημερινά πείθουν όλο και περισσότερους Ρομά να εμβολιαστούν, συμβάλλοντας στο χτίσιμο του τείχους ανοσίας», είπε. Ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΔΗΚ, ευχαρίστησε τους εργαζομένους του Παραρτήματος και ιδιαιτέρως την κ. Κατερίνα Σαμαλή, τον Υποδιοικητή της 3ης ΥΠΕ Κωνσταντίνο Χρίστογλου, καθώς και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Κινητής Μονάδας για την άριστη συνεργασία.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της 3ης ΥΠΕ, σε τρεις εβδομάδες η Κινητή Μονάδα θα «σταθμεύσει» και πάλι στον καταυλισμό, για να πραγματοποιηθεί η β’ δόση εμβολίου σε όσους εμβολιάστηκαν την Πέμπτη, αλλά και η α’ δόση για όσους επιθυμούν να προστατευτούν από τον ιό.

Back to top
Μετάβαση στο περιεχόμενο