Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Αποστολή εκπαιδευτικών από πέντε χώρες στο Δημαρχείο, στο πλαίσιο του Erasmus +

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Δημαρχείο Κατερίνης, αντιπροσωπείας εκπαιδευτικών Ευρωπαϊκών κρατών, μεταξύ των οποίων και εκπαιδευτικοί των Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων «ΠΛΑΤΩΝ», στο πλαίσιο του σχολικού προγράμματος Erasmus + πραγματοποιήθηκε το πρωί στο Δημαρχείο Κατερίνης. Ειδικότερα, στην επίσκεψη συμμετείχαν εκπαιδευτικοί από την Ισπανία, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, την Τουρκία και την Ελλάδα.

Το πρόγραμμα αφορά την προαγωγή της συνεργασίας μεταξύ σχολείων, μαθητών και εκπαιδευτικών, με κύριο στόχο την ευαισθητοποίηση και καλλιέργεια της «ανεκτικότητας στη διαφορετικότητα» στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Εκ μέρους της δημοτικής αρχής, την αποστολήυποδέχτηκε ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού & Ανάπτυξης Σταύρος Χριστοφορίδης, ο οποίος αφού συνεχάρη τους εκπαιδευτικούς, μετέφερε τους εγκάρδιους χαιρετισμούς του Δημάρχου Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμου,  ενώ εξήρε την σπουδαιότητα του προγράμματος.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στη συνύπαρξη διαφορετικών γλωσσών, κουλτούρας και διαπολιτισμικότητας, υπό την «πλατφόρμα της Ευρωπαϊκής σχολικής κοινότητας». Τέλος, ενημέρωσε για την ιστορική ταυτότητα της πόλης, για τα προγράμματα που εφαρμόζει ο Δήμος Κατερίνης, ενώ ακολούθησε μία γόνιμη ανταλλαγή απόψεων.

«Είναι χαρά μας να υποδεχόμαστε στον Δήμο Κατερίνης μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας της Ευρώπης και εύχομαι η επαφή σας με τον τόπο μας, να σας αφήσει άριστες εντυπώσεις. Συγχαίρω τόσο εσάς όσο και τα Εκπαιδευτήρια ΠΛΑΤΩΝ της πόλης μας,  για τη συμμετοχή τους σε αυτή την πρωτοβουλία» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αντιδήμαρχος.

Ευχαριστίες για την υποδοχή και πληροφορίες για την ταυτότητα του προγράμματος έδωσε ο κος Ευάγγελος Καπέτης, Γυμνασιάρχης, υπεύθυνος ευρωπαϊκών προγραμμάτων – εκπαιδευτικός των  Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων «ΠΛΑΤΩΝ». Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή συμβολικών αναμνηστικών δώρων.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, το Erasmus + αποτελεί ένα από τα πιο δημοφιλή εκπαιδευτικά προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς αφορά τη νεολαία και λειτουργεί μέσα σε ένα μοναδικό περιβάλλον διαπολιτισμικότητας. Η παραμονή της αποστολής στην περιοχή μας  συνεχίζεται  με περιήγηση σε αξιοθέατα της Πιερίας.

Back to top
Μετάβαση στο περιεχόμενο