Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ -«ΜΑΜΑΔΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ»: «Η παιδική ιδιοσυγκρασία» στις 20/11, Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού

  • Καλύτερες μητέρες – Καλύτερες οικογένειες – Καλύτερος κόσμος

Την Κυριακή 20 Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού, οι «Μαμάδες Σε Δράση» συμμετέχουν στον κορυφαίο πολιτιστικό θεσμό του Δήμου Κατερίνης και του Οργανισμού Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού & Πρόνοιας (ΟΠΠΑΠ), «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ», μ’ ένα διαδραστικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε μαμάδες και παιδιά 0-9 ετών. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Δ. Κατερίνης (αίθουσα εκδηλώσεων 1ου ορόφου & Δημοτική Βιβλιοθήκη), στις 17:00 – 19:00.

Με θέμα «Η παιδική ιδιοσυγκρασία και η διαχείρισή της για χαρούμενες οικογένειες και ισορροπημένες σχέσεις», ο ομιλητής Χαράλαμπος Φ. Σιδηρόπουλος, Παιδοψυχίατρος – θεραπευτής οικογένειας, θα αναλύσει τους τύπους των παιδιών και θα ενθαρρύνει τη συζήτηση ώστε να απαντηθούν ερωτήσεις και να δοθούν λύσεις με στόχο τη βελτίωση και ισορροπία των σχέσεων στην οικογένεια.

Παράλληλα, στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, τα παιδιά θα ακολουθήσουν το δικό τους πλούσιο πρόγραμμα με θέμα «Που κρύβεται η ευτυχία;», με την Σοφία Χαραλαμπίδου, ραδιοφωνική παραγωγό του Δημοτικού Ραδιοφώνου Κατερίνης, («Το μαγικό λυχνάρι της Νεφέλης»). Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία μέσα από ιστορίες, διαδραστικά παιχνίδια, εικαστικά και χειροτεχνίες να αντιληφθούν που βρίσκεται η αληθινή ευτυχία. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στη Δημοτική Βιβλιοθήκη ώστε να γίνει ένας χώρος οικείος για τα παιδιά.

Λίγα λόγια για το θέμα

Τα παιδιά συνήθως βιάζονται να κατηγορήσουν τις μητέρες τους για κάθε στραβό. Δεν έχει σημασία τι είναι, πάντα φταίει η μαμά. Βλέπουμε τον εαυτό μας ως αποτυχία και βλέπουμε μόνο τη χειρότερη εκδοχή των παιδιών μας; Γκρινιάζουν συνεχώς και είναι αναστατωμένα; Μήπως τα παιδιά μας έχουν κάποιες συνήθειες ή τάσεις που δεν βγάζουν νόημα; Μας αγανακτεί κάτι στα παιδιά μας;

Μπορούμε να διαχειριστούμε τις εντάσεις;

Ελάτε να βρούμε τις δικές μας μοναδικές δυνάμεις και αδυναμίες και τους τρόπους να επικοινωνούμε καλύτερα. Να εξερευνήσουμε την ιδιοσυγκρασία των παιδιών μας, τις ανάγκες τους και να καταλάβουμε όχι μόνο πως συμπεριφέρονται αλλά και γιατί συμπεριφέρονται έτσι. Ας συνεχίσουμε να αναθρέφουμε ευγενικά παιδιά, βοηθώντας τα να εκπληρώσουν τις έμφυτες ανάγκες τους, με τον υγιέστερο δυνατό τρόπο!

Οι Μαμάδες Σε Δράση

Η ομάδα αυτή έχει δημιουργηθεί με στόχο την παρέα, ενθάρρυνση και την ανταλλαγή απόψεων και συμβουλών από μητέρα σε μητέρα στο απαιτητικό έργο της ανατροφής παιδιών. Στην ομάδα μας είναι ευπρόσδεκτες όλες οι Μαμάδες με παιδιά ηλικίας 0 – 9 ετών καθώς και οι εγκυμονούσες, χωρίς διακρίσεις χρώματος, θρησκείας, και λοιπών πεποιθήσεων. Οι εκδηλώσεις της ομάδας πραγματοποιούνται μια φορά κάθε μήνα στο Σχολικό Κτίριο της Ελληνικής Ευαγγελικής Εκκλησίας Κατερίνης (Νικομηδείας 38) και υπάρχει πάντα παράλληλο πρόγραμμα για παιδιά. Αν ενδιαφέρεσαι να μάθεις για τις εκδηλώσεις και συναντήσεις μας, μπορείς να στείλεις μήνυμα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: mamadesedrasi@gmail.com

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2022, Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού

Πνευματικό Κέντρο (Αίθουσα εκδηλώσεων 1ου ορόφου & Δημοτική Βιβλιοθήκη)

Ώρα:  17:00 – 19:00

Διοργάνωση: «Μαμάδες Σε Δράση» / Ελληνική Ευαγγελική Εκκλησία Κατερίνης

Είσοδος Ελεύθερη

Back to top
Μετάβαση στο περιεχόμενο