Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Καλοκαιρινή εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας: «Όλα είναι Θεϊκά» στις δημοτικές βιβλιοθήκες Κατερίνης & Κορινού

Μια ακόμη δημιουργική εβδομάδα για τα παιδιά στις Δημοτικές Βιβλιοθήκες Κατερίνης και Κορινού στο πλαίσιο της Καλοκαιρινής Εκστρατείας. Αυτή τη φορά, έγιναν μικροί εξερευνητές της ελληνικής μυθολογίας και γνώρισαν μια ξεχωριστή ηρωίδα: την Κίρκη, τη μάγισσα που μπορούσε να μιλάει με τα ζώα, να φτιάχνει φίλτρα και να ζει σε ένα νησί γεμάτο μυστήριο.

Τα παιδιά άκουσαν την ιστορία του Οδυσσέα και πώς συνάντησε την Κίρκη στο ταξίδι του.Έπειτα, φαντάστηκαν πώς μπορεί να ήταν το νησί της, τι μαγικά φίλτρα είχε, αλλά και πώς ένιωσαν οι σύντροφοι του Οδυσσέα όταν μεταμορφώθηκαν σε ζώα. Με πολύ κέφι, τα παιδιά με χρώματα, λάμψεις και φαντασία, ανακάλυψαν τη δύναμη των λέξεων και φυσικά… γέλασαν, έπαιξαν και δημιούργησαν με όλη τους την καρδιά.

Επίσης, ζωγράφισαν το νησί της Κίρκης όπως το φαντάζονται, γεμάτο χρυσά δέντρα, περίεργα πλάσματα και σπιτάκια από κοχύλια. Επιπλέον, δημιουργήσαν τον κύκλο της καλοσύνης που σχημάτισαν με τα ραβδιά.

Παράλληλα. στη διάρκεια της εβδομάδας έγινε διαθεματική προσέγγιση των Ολύμπιων θεών με έμφαση στον Δία, στον Ποσειδώνα, στον Ήφαιστο και στα σύμβολά τους. Ένα ταξίδι στο χρόνο όπου ο άνθρωπος περνάει από το μύθο στην ανακάλυψη της αλήθειας μέσω της επιστήμης. Οι μικροί αναγνώστες, ήρθαν σε επαφή με την ετυμολογία λέξεων όπως η ύβρις και το αλεξικέραυνο και κατέκτησαν μέσα από βιωματική μάθηση, διαδραστικά παιχνίδια, πειράματα και μέσω της αξιοποίησης του οπτικού εγγραμματισμού και της αφής, φυσικά φαινόμενα όπως είναι καταιγίδες, οι αστραπές και ο στατικός ηλεκτρισμός. Όλα αυτά πλαισιωμένα υπό τους ήχους της jazz μουσικής.

Τέλος τα παιδιά αξιοποιώντας τη νέα τους γνώση έπλασαν δικές τους ιστορίες και δημιούργησαν τα δικά τους αγγεία. Ήταν ένα υπέροχο ταξίδι στη μυθολογία και τη δημιουργία, γεμάτο χαμόγελα, φαντασία και ιστορίες που θα μείνουν αξέχαστες!

Back to top