Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Η Κατερίνη τίμησε την επέτειο της 16ης Οκτωβρίου 1912 – 112 χρόνια ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ πόλης

Με επίσημη δοξολογία στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Θείας Αναλήψεως, εκφώνηση του πανηγυρικού από την Θεολόγο, Αναστασία Αλεξοπούλου, κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο της πλατείας Ελευθερίας, παρέλαση στον καθορισμένο χώρο των οδών Ειρήνης – Χατζόγλου, χορευτική εκδήλωση με παραδοσιακούς χορούς από τους «ΧΟΡΟΣΤΑΤΕΣ», την 112η επέτειο της 16ης Οκτωβρίου 1912, γιόρτασε σήμερα η Κατερίνη.
Μία επέτειος ελευθερίας και ομοψυχίας, που βάφτηκε με το αίμα των προγόνων μας. Παρουσία του Δημάρχου Κατερίνης, Ιωάννη Ντούμου, την κυβέρνηση εκπροσώπησε η Υφυπουργός Ανάπτυξης, Άννα Μάνη – Παπαδημητρίου, τη Βουλή των Ελλήνων, ο Βουλευτής Πιερίας, Σπύρος Κουλκουδίνας. Παρέστησαν επίσης: ο Βουλευτής Πιερίας Ξενοφών Μπαραλιάκος, ο πρόεδρος του κόμματος «ΝΙΚΗ», Δημήτρης Νατσιός, ο Βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Μάντζος, ο Γ.Γ. Αυτοδιοίκησης & Αποκέντρωσης του Υπουργείου Εσωτερικών, Σάββας Χιονίδης, η Αντιπεριφεριάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου. Τίμησαν επίσης με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις, ο Δήμαρχος της αδελφοποιημένης πόλης Μόουσμπουργκ Αυστρίας,Herbert Gaggl, καθώς και οι Δήμαρχοι των Δήμων Δίου – Ολύμπου, Ευάγγελος Γερολιόλιος, Πύδνας Κολινδρού. Χρήστος Κομπατσιάρης, o πρόεδρος του Δημοτικού Συβμουλίου, Χαράλαμπος Χρ. Μπρουσκέλης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί, περιφερειακοί, τοπικοί σύμβουλοι κ.ά. εκπρόσωποι τοπικ΄βν αρχών, φορέων και συλλόγων.
Στον επίλογο των εκδηλώσεων, ο Δήμαρχος Κατερίνης, Ιωάννης Ντούμος και το Δημοτικό Συμβούλιο δεξιώθηκαν τις Αρχές και το κοινό στο Δημαρχείο.
Χρόνια πολλά στην Κατερίνη. Χρόνια πολλά στη Μακεδονία μας!

Back to top