Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Ο Δήμαρχος Κατερίνης Ι. Ντούμος στη 2η ημέρα των εκδηλώσεων «Παιδί και σκύλος»

  • Μεγάλη ανταπόκριση και συμμετοχή μαθητών

Μια ενδιαφέρουσα και εξαιρετικά χρήσιμη συζήτηση με παιδιά δημοτικού σχολείου είχε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Κατερίνης, Γιάννης Ντούμος, με αφορμή την παρουσία του στις τριήμερες εκδηλώσεις «Παιδί και σκύλος», οι οποίες ξεκίνησαν χθες, Τρίτη 1/10, ολοκληρώνονται την Πέμπτη 3/10, και φιλοξενούνται στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΤΟΥΜΟΣ: Η ΒΙΑ, ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ

Ο Δήμαρχος, συζητώντας με τους μικρούς μαθητές για τη σχέση που ενδείκνυται να έχουν με ζώα συντροφιάς και ιδιαίτερα με τον σκύλο, ζήτησε από τα παιδιά να αγαπούν τα ζώα, να τα προστατεύουν και να μην επιτρέπουν την κακοποίησή τους, διότι, όπως εξήγησε, εκφράζοντας την αγάπη τους προς τα ζώα συντροφιάς θα απολαμβάνουν και τα ίδια τα παιδιά την αγάπη των ζώων.

Παράλληλα, όμως, κάλεσε τα παιδιά να έχουν αγάπη και προς τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριές τους, έτσι ώστε να μειωθούν τα φαινόμενα εκφοβισμού και βίας στα σχολεία. «Εκείνο που δεν θέλουμε να μας κάνουν οι άλλοι, δεν πρέπει να το κάνουμε κι εμείς σ’ αυτούς», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ντούμος. Τόνισε δε ότι όταν η αγάπη και αλληλεγγύη επικρατούν μεταξύ των συμμαθητών και συμμαθητριών, τότε η σχολική κοινότητα θα γίνεται ολοένα και καλύτερη, με αποτέλεσμα να γίνεται καλύτερη και η τοπική κοινωνία.

Στο κλείσιμο της συζήτησης, ο Δήμαρχος εξέφρασε τη χαρά του για την επιτυχία των εκδηλώσεων (που ολοκληρώνονται αύριο), γι’ αυτό και ευχαρίστησε τους εθελοντές και εθελόντριες της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας, πρωτίστως δε τον Ηλία Τσολακίδη για τη φιλοξενία των σεμιναρίων και δράσεων.

Ευχαρίστησε επίσης τους Αντιδημάρχους Κοινωνικής Πολιτικής, Σάββα Καρυπίδη, και Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, Θωμά Αναστασιάδη, το Κέντρο Κοινότητας Δ. Κατερίνης, καθώς και το τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής Δ. Κατερίνης.

Τέλος, ευχαρίστησε τους εισηγητές και τις εισηγήτριες, τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τη συνεργασία που έμπρακτα επιδεικνύουν, όπως επίσης και τους Διευθυντές και Διευθύντριες των σχολείων που στηρίζουν τις εκδηλώσεις καθώς και τα παιδιά για τη συμμετοχή τους.

Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Με την παρουσία του Ομίλου Ριτρίβερ Ελλάδος (Retriever Club of Greece), στη σημερινή δεύτερη ημέρα των εκδηλώσεων, ο Καπνικός Σταθμός Κατερίνης φιλοξένησε 70 παιδιά από τις Α’, Δ’ και Ε’ τάξεις Δημοτικού, μαζί με εκπαιδευτικούς τους, καθώς και άτομα από το ΚΔΑΠ Ίριδα. Το «παρών» έδωσαν η Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Παρθένα Τριανταφυλλίδου αλλά και η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Πιερίας, Μαργαρίτα Αμανατίδου,

Εισηγητές των σημερινών εκδηλώσεων ήταν ο Παναγιώτης Παπαδόπουλος από τον Retriever Club of Greece, η εκπαιδεύτρια σκύλων Τάνια Βεράνη, ο εκπαιδευτής σκύλων, Θωμάς Αναστασιάδης αλλά και η Ζωή Χατζηκυριάκου που είναι ψυχολόγος του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης, στον τομέα ψυχιατρικής καθώς επίσης και επιστημονική συνεργάτης της dyslexia center’s pavlidis method Κατερίνης.

Οι εισηγήσεις πραγματοποιήθηκαν με την παρουσία τριών σκύλων και συγκεκριμένα α) ενός κουταβιού λαμπραντόρ, με σκοπό να επιδειχθεί στα παιδιά ποιες είναι οι συμπεριφορές αυτού του είδους σκυλιού, β) ενός μαλινουά το οποίο είναι εκπαιδευμένο ως σκύλος εργασίας (αστυνομικός σκύλος, για ανίχνευση και διάσωση ανθρώπων από σεισμούς ή για εύρεση ανθρώπων που αγνοούνται σε βουνά) και τον χειρίστηκε η Τάνια Βεράνη, εκπαιδεύτρια σκύλων στη Θεσσαλονίκη, αλλά και γ) ενός λαμπραντορ το οποίο είναι εκπαιδευμένο και άκρως κοινωνικοποιημένο προκειμένου να μπορεί άφοβα να έρχεται σε επαφή με παιδάκια.

Back to top