Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Δήμος Κατερίνης/Δημοτικά πάρκινγκ: Αναβαθμίζονται δημοτικοί χώροι στάθμευσης & βελτιώνονται κτιριακές υποδομές

Σε μια σειρά από ουσιαστικές παρεμβάσεις προχώρησε η Διοίκηση της Δημοτικής Εταιρείας «ΠΟΛΙΣ Κοινή Α.Ε. ΟΤΑ» (πρώην Δημοτικά Πάρκινγκ Κατερίνης) οι οποίες αφορούν στην καλύτερη λειτουργία του ανοιχτού δημοτικού χώρου στάθμευσης στην πλατεία Μακεδονίας (πρώην Δημοκρατίας/Ευκαρπίδη) καθώς και σε παρεμβάσεις πέριξ του Δημαρχείου Κατερίνης, κυρίως στη Δημοτική Αγορά.

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Στην πλατεία Μακεδονίας (σε συνεργασία με την αντιδημαρχία Καθαριότητας), πλύθηκε και καθαρίστηκε ολόκληρος ο χώρος, (σε συνεργασία με την αντιδημαρχία Πρασίνου) κόπηκαν τα χόρτα και έγιναν νέες, πιο εμφανείς και πιο λειτουργικές διαγραμμίσεις στάθμευσης οι οποίες βάφτηκαν με έντονο κίτρινο χρώμα, καθώς και τα γύρω κράσπεδα. Επίσης, σε ορισμένες διαγραμμίσεις, έγινε εκ νέου χάραξη ώστε οι θέσεις στάθμευσης να είναι πιο άνετες, να είναι πιο λειτουργικοί οι διάδρομοι κίνησης των οχημάτων και παράλληλα να αποτρέπεται κάθε αυθαίρετη στάθμευση που, σε κάποια σημεία, προκαλούσε σοβαρά προβλήματα και διαμαρτυρίες οδηγών.

Παράλληλα, τοποθετήθηκαν: 1) καπάκια στα σιδερένια κολωνάκια – σωλήνες όλης της περιμέτρου, τα οποία είχαν γίνει μετατραπεί σε σημεία ρίψης αποτσίγαρων και σκουπιδιών  και 2) αεραγωγός σε σημείο αποχέτευσης, έξω από το γραφείο συναλλαγών με το κοινό.

ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΣΤΟ ΑΙΘΡΙΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

Σημαντικές παρεμβάσεις έγιναν και στα Γραφεία του «ΠΟΛΙΣ Α.Ε.», ώστε οι χώροι να είναι άνετοι και λειτουργικοί τόσο για υπαλλήλους και διοίκηση, όσο και για πολίτες που θέλουν να εξυπηρετηθούν, πραγματοποιήθηκαν όμως και βελτιώσεις πέριξ του Δημαρχείου Κατερίνης, κυρίως στη Δημοτική Αγορά.

Συγκεκριμένα, στα Γραφεία έγινε ανακαίνιση και ανάδειξη των εσωτερικών και εξωτερικών χώρων αφού βάφτηκαν, προστέθηκε καινούργιος εξοπλισμός, εξασφαλίστηκε επέκταση χώρου και δημιουργήθηκε ειδική αίθουσα για συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, για υποδοχή κοινού  κ.ά.  Ακόμη, στην είσοδο – έξοδο του πρώτου υπόγειου χώρου στάθμευσης, κάτω από το Δημαρχείο, τοποθετήθηκε εμφανής ηλεκτρονική πληροφοριακή πινακίδα που προειδοποιεί τους οδηγούς σε περίπτωση πλήρωσης όλων των διαθέσιμων θέσεων στάθμευσης, ώστε να μην περιμένουν μπροστά στην είσοδο αλλά και στους γύρω δρόμους. Η πινακίδα αυτή ήταν απολύτως αναγκαία, επειδή αποφεύγεται σοβαρή κυκλοφοριακή συμφόρηση στους οδούς Δ.Δημάδη και 16ης Οκτωβρίου.

Τέλος, στο αίθριο του Δημαρχείου έγιναν επαρκείς παρεμβάσεις στις υπάρχουσες υδρορροές, επειδή, όταν έβρεχε, προκαλούνταν πλημμυρικά φαινόμενα και σοβαρά προβλήματα στους καταστηματάρχες και στους διερχόμενους πολίτες.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΑΛΑΟΥΡΑΣ: ΒΕΛΤΙΩΝΟΥΜΕ ΧΩΡΟΥΣ, ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΟ

Ο Πρόεδρος της «ΠΟΛΙΣ Α.Ε.», Γιώργος Μπαλαούρας, μιλώντας για τις παρεμβάσεις, δήλωσε: «Υλοποιώντας σημαντικές εργασίες από την πρώτη ημέρα που αναλάβαμε τη Διοίκηση των Δημοτικών Πάρκινγκ Κατερίνης, θέλουμε να βελτιώσουμε όχι μόνο τις συνθήκες εργασίας των υπαλλήλων μας αλλά ταυτόχρονα επιδιώκουμε να προσφέρουμε ολοένα και καλύτερους χώρους στάθμευσης στην Κατερίνη και στο παραλιακό μέτωπο. Παράλληλα, βελτιώνουμε τη λειτουργία του αίθριου και της Δημοτικής Αγοράς.

Με την στήριξη του Δημάρχου μας, Γιάννη Ντούμου, κάναμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε σημαντικές παρεμβάσεις τόσο στους χώρους στάθμευσης όσο και στους χώρους του Δημαρχείου που είναι στην αρμοδιότητά μας. Θεωρούμε ότι οι δράσεις που προωθούμε, φέρουν σημαντικά αποτελέσματα, αφού βοηθούμε τους οδηγούς να εξασφαλίζουν θέσεις στάθμευσης, διευκολύνουμε, την κυκλοφορία της Κατερίνης αλλά και βελτιώνουμε τη λειτουργικότητα χώρων πέριξ του Δημαρχείου».

Back to top