Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Η εκδήλωση γαστρονομίας της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους στην 38η Εμποροπανήγυρη του Δήμου Κατερίνης

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή 25 Αυγούστου, η εκδήλωση γαστρονομίας με τίτλο «Μοναστηριακή Κουζίνα και Διατροφή», που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος στη φετινή αναβαθμισμένη εμποροπανήγυρη του Δήμου Κατερίνης.

Η δράση, που υλοποιήθηκε με τη μέριμνα και το συντονισμό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Γεωργίου, είχε στόχο την ανάδειξη της τοπικής θρησκευτικής παράδοσης και των αξιών της Εκκλησίας που αφορούν την καθημερινότητα, της μοναστηριακής διατροφής, την υποστήριξη των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων της Πιερίας, την ανάπτυξη της υπαίθρου και την υποστήριξη της παραγωγικής ταυτότητας του τόπου.

Η παρουσίαση έγινε από τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Εισοδίων της Θεοτόκου Πέτρας Ολύμπου, Αρχιμανδρίτη π. Βασίλειο Νάκα και τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίου Αλεξάνδρου Κίτρους Αρχιμ. π. Νικόλαο Πισιώτη, συνοδευόμενους από Μοναχούς των δύο αυτών Ιερών Μονών της Πιερίας. Οι συνταγές υλοποιήθηκαν ζωντανά, μαγειρεμένες σύμφωνα με τις επιταγές της μοναστηριακής παράδοσης και προσφέρθηκαν στη συνέχεια στους επισκέπτες της εμποροπανήγυρης.

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες ήταν και οι πληροφορίες που δόθηκαν από τους μοναχούς και τις μοναχές σχετικά με το τελετουργικό των γευμάτων στα μοναστήρια.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι των Τοπικών Αρχών, Συλλόγων και Φορέων και πλήθος κόσμου, εκδηλώνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ανάδειξη της μοναστηριακής γαστρονομίας της Πιερίας.

Back to top