Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Αντιδημαρχίας Πρασίνου Δ.Κατερίνης για την αποκομιδή πράσινων απορριμμάτων

Με αποκλειστικό στόχο μία Καθαρή και Πράσινη Πόλη με σεβασμό στο Περιβάλλον και τον Άνθρωπο, γνωστοποιείται στους δημότες:

Σε ό,τι αφορά τα «ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ» (υπολείμματα κλαδεύσεων δένδρων, κοπής χόρτων κλπ) απαιτείται  η έγκαιρη ειδοποίηση της Υπηρεσίας (τηλ. 2351350 581 & 592) και σε κάθε περίπτωση πριν την έκθεση των πρασίνων απορριμμάτων.

Υπολείμματα κλαδεύσεων δέντρων και θάμνων συσκευάζονται σε ελαφρά δέματα δεμένα με ανθεκτικό σκοινί ή σύρμα για την εύκολη φόρτωση τους. Φύλλα , ξερά άνθη, υπόλοιπα καθαρισμού κήπων, γκαζόν συσκευάζονται σε πλαστικούς σάκους.

Δεν πραγματοποιείται άναρχα η κοπή και κατόπιν η εναπόθεσή τους  στο δρόμο και στα πεζοδρόμια  διότι αφενός ρυπαίνεται ο κοινόχρηστος χώρος και υφίσταται κίνδυνος για την ασφάλεια των διερχόμενων πεζών και αφετέρου καθυστερεί η έγκαιρη και αποτελεσματική αποκομιδή τους από τις υπηρεσίες του Δήμου Κατερίνης.

Επιπλέον:

Πέτρες, χώματα, γλάστρες κ.λ.π. δεν αναμειγνύονται με τα κηπαία απορρίμματα και απομακρύνονται υποχρεωτικά από τους δημότες. Η απομάκρυνση των υπολειμμάτων  που προκύπτουν από τους καθαρισμούς οικοπέδων από μηχανήματα έργου δεν παραλαμβάνονται από τον Δήμο αλλά αποτελούν υποχρέωση του ιδιοκτήτη. 

Η συνεργασία όλων μας είναι απαραίτητη για να διατηρήσουμε καθαρή την πόλη μας.

Ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου

Κώστας Τσιουκάνης

Back to top