Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Ευγενής άμιλλα & φιλαναγνωσία στο διαδραστικό πρόγραμμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης με θέμα τις αξίες και τα ιδεώδη των αρχαίων Ολυμπιακών Αγώνων

– Με πρωταγωνιστές τον ενθουσιασμό και τη χαρά των παιδιών

Την ευγενή άμιλλα, την προαγωγή της φιλαναγνωσίας και την ευαισθητοποίηση των μικρών της φίλων, προώθησε η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης σε συνεργασία με τις εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής ,της Α/βάθμιας Εκπαίδευσης ν.Πιερίας, Ελευθερία και Αθανασία Καούρη, μέσα από το διαδραστικό πρόγραμμα για παιδιά με τίτλο: «Σε σέβομαι, με σέβεσαι. Έλα να παίξουμε». 

Ο βιωματικός χαρακτήρας του προγράμματος που υλοποιήθηκε στις 08 & 15/07, έδωσε την ευκαιρία στα παιδιά ηλικίας 06 έως 12 ετών, να καλλιεργήσουν το ομαδοσυνεργατικό πνεύμα και την φαντασία τους, να μάθουν να αγωνίζονται με τις δυνάμεις τους, να σέβονται τον αντίπαλό τους με τις ιδιαιτερότητές του, να δέχονται με αξιοπρέπεια τη νίκη μα κυρίως την ήττα.

«Τα παιδιά μας ανταποκρίθηκαν με κέφι, χαρά  και ενθουσιασμό. Εκτονώθηκαν και  όλα αυτά τα όμορφα συναισθήματα τα βίωσαν και τα έκαναν πράξη τόσο στην αίθουσα της δημοτικής βιβλιοθήκης με την αναφορά και  συζήτηση για τους αρχαίους Ολυμπιακούς αγώνες και τα ιδανικά τους όσο και στον αύλειο χώρο του Πνευματικού Κέντρου με τα ομαδοσυνεργατικά παιχνίδια που επιλέχθηκαν γι’ αυτόν τον σκοπό. Ευχαριστώ για την ευαισθησία τους και την εποικοδομητική συνεργασία μας στην υλοποίηση του προγράμματος τις εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής, Ελευθερία και Αθανασία Καούρη» σημείωσε σε δήλωσή της, η Αντδήμαρχος Πολιτισμού/Τουρισμού, Ελίνα Διαμαντοπούλου.

Back to top