Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

«Αντιγόνη» στο «Θερινό σινεμά στην πόλη-Συντροφιά με τα Αστέρια»

  • (Αύριο) Τρίτη 30/07& ώρα 21:30

Η βραβευμένη ταινία «Αντιγόνη» (Καναδάς – 2019) προβάλλεται αύριο Τρίτη 30 Ιουλίου & ώρα 21:30, στο πλαίσιο του Προγράμματος «Θερινό Σινεμά στην πόλη – Συντροφιά με τα Αστέρια», στο Δημοτικό Θέατρο Πάρκου Κατερίνης.

Η ταινία απέσπασε: Βραβείο καλύτερης ταινίας και σκηνοθεσίας στα Κρατικά βραβεία του Καναδά και Βραβείο Διεθνούς Κριτικής Επιτροπής για Καλύτερη Ταινία Μεγάλου Μήκους στο 23ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους. Την σκηνοθεσία υπογράφει: Σόφι Ντεράπ. Πρωταγωνιστούν: Ναέμα Ρίτσι, Ραουάντ Ελ-Ζέιν, Αντουάν Ντεροσέρ.

Πρόκειται για σύγχρονη διασκευή του αρχαιοελληνικού θεατρικού η οποία σέβεται το πνεύμα των σοφόκλειων ερωτημάτων, προσαρμόζοντάς τα με τις ελάχιστες δυνατές απώλειες στη σύγχρονη, αντιφατική κοινωνικοπολιτική πραγματικότητα.

Γινόμαστε μια μεγάλη παρέα. Μοιραζόμαστε σπουδαίες ταινίες, που προτείνει η Κινηματογραφική Λέσχη σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού Δ. Κατερίνης και συνεχίζουμε…στο δημοτικό θέατρο, στο καταπράσινο πάρκο μας, που κάθε Τρίτη μεταμορφώνεται σε ένα δροσερό αίθριο προβολών.

Είσοδος ελεύθερη.

Back to top