Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Θέατρο Δάσους (Πλατανόδασος): «Η ΖΩΗ ΜΑΣ» μία θεατρική παράσταση – ντοκουμέντο για τη Νεοκαισάρεια

  • Συνέντευξη τύπου στον αναγεννημένο χώρο πολιτισμού από διοργανωτές και συντελεστές της παράστασης
  • Τη Δευτέρα  29 Ιουλίου & ώρα 20:30 από τη Θεατρική Ομάδα «Θρασύβουλος Μερκούρης» του Ομίλου Φίλων της Φύσης & του Ανθρώπου «ΜΑΣΤΟΔΟΝΤΑΣ – ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑ»

Για τη Θεατρική παράσταση: «Η ΖΩΗ ΜΑΣ», από τη Θεατρική Ομάδα «Θρασύβουλος Μερκούρης», του Ομίλου Φίλων της Φύσης & του Ανθρώπου «ΜΑΣΤΟΔΟΝΤΑΣ – ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑ» που σηματοδοτεί την έναρξη λειτουργίας μετά από «23 χρόνια σιωπής», του  Θεάτρου Δάσους στο Πλατανόδασος Νεοκαισάρειας, συνέντευξη τύπου παραχώρησαν σήμερα διοργανωτές και συντελεστές της παράστασης, στο φυσικό της χώρο, στη σκηνή του θεάτρου.

Η παράσταση είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων του 53ου Φεστιβάλ Ολύμπου και θα ανέβει σε συνεργασία με το Θέατρο «ΠΗΓΑΣΟΣ», τη Δευτέρα  29 Ιουλίου & ώρα 20:30.

Σπουδαίος χώρος πολιτισμού

Ο πρόεδρος του Ομίλου Φίλων της Φύσης & του Ανθρώπου «ΜΑΣΤΟΔΟΝΤΑΣ – ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑ», Σάββας  Τσεντίδης επισήμανε χαρακτηριστικά: «Είναι πολύ σημαντικό που μετά από 23 χρόνια εγκαινιάζουμε με μία θεατρική παράσταση – ντοκουμέντο για τη «ζωή μας» έναν σπουδαίο για τον πολιτισμό του τόπου μας χώρο». Ο κος Τσεντίδης ευχαρίστησε για το έμπρακτο ενδιαφέρον τον Δήμαρχο, Ιωάννη Ντούμο, την αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Ελίνα Διαμαντοπούλου και όλους όσοι συνέδραμαν στην αναγέννηση του χώρου.

Η παράσταση για την τοπική ιστορία &  η σπίθα ανάδειξης του Θεάτρου Δάσους

«Πρόκειται για μία παράσταση που θα μας φέρει σε άμεση επαφή με την τοπική μας ιστορία. Αξίζουν συγχαρητήρια  στον Σάββα Τσεντίδη και στον Όμιλο Φίλων της Φύσης & του Ανθρώπου «ΜΑΣΤΟΔΟΝΤΑΣ – ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑ» για αυτή την “ΣΠΙΘΑ” τους, που συνέβαλε στην ανάδειξη του χώρου» τόνισε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού – Τουρισμού, Ελίνα Διαμαντοπούλου, η οποία έκανε λόγο για «το έντονο και ουσιαστικό ενδιαφέρον του Δημάρχου, Ι. Ντούμου, να στηριχθεί η προσπάθεια», ευχαρίστησε τις αντιδημαρχίες τεχνικών έργων, κοινοτήτων, καθαριότητας, την τοπική κοινότητα Νεοκαισάρειας και όλους όσοι συνέδραμαν για την συμβολή τους, στην αποκατάσταση ενός χώρου πολιτισμού, που τόσο ανάγκη έχει ο τόπος μας. Αναφέρθηκε επίσης, στην συμβολή του αείμνηστου ηθοποιού, Τίτου Βανδή, της συζύγου του με καταγωγή από την Κατερίνη, Μπέτυς Βαλάση στην ανέγερση του Θεάτρου Δάσους. Τέλος, στο Φεστιβάλ Ολύμπου που με το κύρος του αγκάλιασε την συγκεκριμένη παράσταση.

Ο πρόεδρος του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου, Γρηγόρης Παπαχρήστος σημείωσε μεταξύ άλλων: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που η συγκεκριμένη παράσταση, εντάχθηκε στο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων του Φεστιβάλ. Είμαι βέβαιος ότι  φέτος εγκαινιάζουμε μία συνεργασία που θα συνεχιστεί τα επόμενα χρόνια σε αυτό τον πολύ όμορφο χώρο, ο οποίος θα δώσει νέα πολιτιστική πνοή στην ευρύτερη περιοχή» .

Τέλος, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Νεοκαισάρειας, Ιάσων Παρλαπάνης αναφέρθηκε στην συμβολή της Κοινότητας  στην όλη προσπάθεια, ενώ ο σκηνοθέτης της παράστασης, Χάρης Αμανατίδης στην ταυτότητα και τους συντελεστές της παράστασης που όπως είπε «μιλάει για την ιστορία της Νεοκαισάρειας με πρωταγωνιστές ηθοποιούς από την περιοχή μας».

Back to top