Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

«Η αρμονία των πλανητών» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης


«Η αρμονία των πλανητών». Πώς φαντάζεται ένα παιδί το ηλιακό σύστημα; Με μεγάλη ανταπόκριση και χαρούμενη διάθεση, τα παιδιά στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης επιστρατεύοντας την φαντασία τους, εξερεύνησαν σήμερα τον κόσμο του ηλιακού συστήματος και τι υπάρχει μέσα σε αυτόν. Με εμψυχώτρια την αντιδήμαρχο Πολιτισμού – Τουρισμού, Ελίνα Διαμαντοπούλου, εκπαιδευτικούς και εθελοντές παρατήρησαν το ηλιακό σύστημα, συζήτησαν για αυτό και αποτύπωσαν τις δημιουργικές ιδέες τους σε μία πρωτότυπη κατασκευή.
Ο λόγος για την Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2024, που διοργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας και υλοποιείται από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού/Τουρισμού του Δήμου Κατερίνης, με την συνεργασία της ΕΒΕ και του Εργαστηρίου Παιδαγωγικών Εφαρμογών και Παραγωγής Εκπαιδευτικού Υλικού, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, του ΕΚΠΑ.
Το «υπέροχο ταξίδι ανάγνωσης και δημιουργικότητας» συνεχίζεται με πρωταγωνιστές τα παιδιά ενώ μικροί και μεγάλοι μοιράζονται τις αναγνωστικές τους εμπειρίες στα κοινωνικά δίκτυα χρησιμοποιώντας τα #KE2024gr και #forEBEf.
Καθοριστική στη φετινή καλοκαιρινή εκστρατεία είναι η συμβολή των στελεχών της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και των εθελοντών. Το πρόγραμμα της επόμενης ημέρας Πέμπτη 11/07, τιτλοφορείται: – «Η καλοσύνη των ανθρώπων» (9+) 19:00-21:00.

Back to top