Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Συναρπαστικό θέαμα στο 7ο Φεστιβάλ πολεμικών τεχνών (THMENΙΔΑΙ ΧΟΥΡΟΝ)

35 σύλλογοι από όλη την Ελλάδα με μικρούς, εφήβους και ενήλικες μαχητές συμμετείχαν στο 7ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Πολεμικών Τεχνών που διοργάνωσε την Κυριακή 07/07, στο κατάμεστο Β’ Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο «Θεόδωρος Διαμαντόπουλος», ο σύλλογος Α.Σ. ΧΟΥΡΟΝ  σε συνεργασία με τον Δήμο Κατερίνης/Αντιδημαρχία Αθλητισμού & Παιδείας, την Π.Ε Πιερίας υπό την αιγίδα και την υποστήριξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πολεμικών Τεχνών.

Το Φεστιβάλ πλαισιώθηκε από το χορευτικό σχήμα της Ποντιακής Λέσχης Περιστάσεως, που άνοιξε την αυλαία με τον παραδοσιακό αρχαίο πολεμικό χορό Πυρρίχιο και ακολούθησε χαιρετισμός – καλωσόρισμα του Προέδρου Χρήστου Γεροντίδη.  Αμέσως μετά οι αθλητικές επιδείξεις από τους νεαρούς αθλητές  πολεμικών τεχνών, ενώ αξιοσημείωτες ήταν οι επιδείξεις των ΑμεΑ αθλητών που κέρδισαν τις εντυπώσεις και το χειροκρότημα του κοινού. Επικεφαλής της αποστολής των ΑμεΑ ήταν ο πιστοποιημένος εκπαιδευτής ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ ΕΛΛΑΣ, Τσάκαλος Γεώργιος της INTERNATIONAL inclusive ΤΑEKWONDO ASSOCIATION.

Ο υπεύθυνος του φεστιβάλ, Κώστας Χουρίδης δήλωσε: «Η εκδήλωση αυτή πραγματοποιείται  για 7η συνεχή χρονιά. Πρόκειται για ένα φεστιβάλ πολεμικών τεχνών που διοργανώνει ο σύλλογος ΧΟΥΡΟΝ Κατερίνης και έχει σχέση με όλα τα μαχητικά αθλήματα. Θα ήθελα να  ευχαριστήσω τον Δήμο Κατερίνης για την στήριξη που μας παρέχει σε αυτή τη προσπάθειά μας και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς Συγχαρητήρια στον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πολεμικών κ. Σμιάρη Θωμά, την καταπληκτική δουλειά των κριτών, την άψογη Γραμματεία και την δυναμική παρουσία της Ασφάλειας Σταδίου και της Διασωστικής ομάδας Πιερίας που συνετέλεσαν στην ομαλή διεξαγωγή της διοργάνωσης».

Σε δήλωσή  του, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Αθλητισμού & Παιδείας, Γεώργιος Κοκαβίδης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που βρίσκομαι στην σημερινή πολύ όμορφη εκδήλωση. Σας μεταφέρω το χαιρετισμό του Δημάρχου μας, Ιωάννη Ντούμου και τη διαβεβαίωση ότι θα είμαστε πάντα αρωγοί στο ποιοτικό αυτό Φεστιβάλ. Συγχαρητήρια στους διοργανωτές και στους αθλητές όλων των ηλικιών που λαμβάνουν μέρος». Επίσης, στη διάρκεια του Φεστιβάλ, απηύθυνε χαιρετισμό, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης, Χαράλαμπος Χρ. Μπρουσκέλης, ο οποίοςόντας και ο ίδιος αθλητής μαχητικών αθλημάτων (καράτε), δώρισε στον διοργανωτή και δάσκαλο, Κωνσταντίνο Χουρίδη, (πανομοιότυπο αντίγραφο) τα γάντια του θρυλικού ηθοποιού και perfomer πολεμικών τεχνών, Μπρους Λη, από την ταινία «Red Dragon» (1973).

Η Παναγιώτα, νεαρή αθλήτρια πολεμικών τεχνών, σημείωσε: «Η εκδήλωση μου φαίνεται πολύ ωραία και είμαι πολύ χαρούμενη, ενθουσιασμένη αλλά και αγχωμένη  που είμαι εδώ και ελπίζω όλοι οι αθλητές να τα πάμε καλά. Είναι η πρώτη μου φορά που συμμετέχω σε μια τέτοια εκδήλωση  και ανυπομονώ πάρα πολύ. Ασχολούμαι με την επίδειξη πολεμικών τεχνών».

O AΣ ΧΟΥΡΟΝ ως διοργανωτής με 2 συμμετοχές στο φετινό Τημενίδαι ΧΟΥΡΟΝ επέστρεψε με μια ισοπαλία σε αγώνα επίδειξης, με μια νίκη άνευ αγώνος και μια ήττα σε επίλεκτο αγώνα στην κατηγορία Boxing, με τους  μαχητές: Ελευθέριο Μάρκο Χουρίδη και Ιωάννη Παπανάκο.

Το Φεστιβάλ τίμησαν με την παρουσία τους, εκπρόσωπος της Υφυπουργού Ανάπτυξης, Άννας Μάνη – Παπαδημητρίου,  η εκπρόσωπος της Περιφέρειας,  Χρυσαυγή Δριστά, ο Προέδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας, Ηλίας Χατζηχριστοδούλου  κ.ά.

Στον επίλογο του Φεστιβάλ απονεμήθηκαν μετάλλια και αναμνηστικά διπλώματα στους αθλητές και στις αθλήτριες με την ευχή να ανταμώσουν στο επόμενο πανελλήνιο φεστιβάλ πολεμικών τεχνών.

Back to top