Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Την Υπουργό Πολιτισμού υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Κατερίνης

  • Το υπό κατασκευή Πολιτιστικό Κέντρο στο επίκεντρο της συνάντησης

Λίνα Μενδώνη: Αναγκαία η μελέτη βιωσιμότητας

Ιωάννης Ντούμος: Το Πολιτιστικό Κέντρο «κόσμημα» στην τελική ευθεία – Ουσιαστικές οι προτάσεις της Υπουργού για την ολοκλήρωση και λειτουργία του

Το υπό κατασκευή Πολιτιστικό Κέντρο (κτίριο θεάτρου και πολιτιστικών εκδηλώσεων) τέθηκε στο επίκεντρο της σημερινής επίσκεψης της Υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, στον Δήμαρχο Κατερίνης, Ιωάννη Ντούμο, παρουσία της Υφυπουργού Ανάπτυξης, Άννας Μάνη – Παπαδημητρίου, του Βουλευτή Πιερίας, Ξενοφώντα Μπαραλιάκου, της Αντιδημάρχου Πολιτισμού – Τουρισμού, Ελίνας Διαμαντοπούλου, της προϊσταμένης Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας & Πιερίας, Σταυρούλας Σδρόλια, υπηρεσιακών παραγόντων  του Υπουργείου και του Δήμου Κατερίνης.

Μελέτη βιωσιμότητας

Όπως τόνισε η Υπουργός: «Είχαμε μία ιδιαίτερα εποικοδομητική συζήτηση με τον Δήμαρχο, την Υφυπουργό και τον Βουλευτή, για τα θέματα του Πολιτιστικού Κέντρου της Κατερίνης. Προκειμένου να υπάρξει η καλύτερη δυνατή χρηστή χρήση είναι σημαντικό  εκτός από πολιτιστικές εκδηλώσεις, ο χώρος  να έχει τη δυνατότητα να φιλοξενεί και άλλου είδους γεγονότα π.χ. συνέδρια, για τα οποία υπάρχει απτό ενδιαφέρον για την περιοχή. Πρότεινα στο πλαίσιο αυτό, να γίνει μία μελέτη βιωσιμότητας – για την οποία το Υπουργείο Πολιτισμού θα παρέχει στήριξη – ώστε να έχει ο Δήμος τον οδικό χάρτη και να δει στη συνέχεια, με την ολοκλήρωση του έργου πώς θα καλυφθεί  η ανάγκη της προμήθειας εξοπλισμού και γενικά πώς θα διαμορφωθεί ο τρόπος λειτουργίας του».

Την κα Μενδώνη καλωσόρισε ο Δήμαρχος Κατερίνης, Ιωάννης Ντούμος, ο οποίος σημείωσε ότι και με την συμβολή και τις προτάσεις της Υπουργού, το Πολιτιστικό Κέντρο που φθάνει στην ολοκλήρωση της κατασκευής του, θα αποτελέσει ένα έργο κόσμημα για τον πολιτισμού του τόπου μας. «Όπως διαπιστώνει κανείς βρισκόμαστε πλέον σε πολύ καλό δρόμο, καθώς το χρονοδιάγραμμα που θέσαμε –  όπως με διαβεβαιώνουν οι τεχνικές μας υπηρεσίες – τηρείται και το έργο ολοκληρώνεται σύντομα»  ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος.

Παράλληλα, η Υπουργός ενημερώθηκε από την αρμόδια αντιδήμαρχο Κατερίνης για την κατάσταση των υφιστάμενων πολιτιστικών χώρων, υποδομών και εγκαταστάσεων του Δήμου και τη δυνατότητα αναβάθμισή τους.

Σε καλό δρόμο οι εργασίες στους Τάφους Α’ & Β’ Κατερίνης

Αμέσως μετά την συνάντηση στο Δημαρχείο, η Υπουργός συνοδευόμενη από τον Δήμαρχο και όλους όσοι συμμετείχαν  στην συνάντηση στο Δημαρχείο, μετέβη  στον αρχαιολογικό χώρο των Τάφων Α’ & Β’ Κατερίνης, όπου είναι σε εξέλιξη το ενταγμένο στο ΕΣΠΑ 2021 -2027 έργο συντήρησης, αναστήλωσης, αποκατάστασης και διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου. Για το έργο προϋπολογισμού, 655.000 ευρώ, η υπουργός  ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών που αναμένεται να ολοκληρωθούν έως το τέλος του έτους και εξέφρασε την ικανοποίησή της.

Back to top