Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

38η Εμποροπανήγυρη Δ. Κατερίνης: Ανανεώνεται ριζικά & φιλοδοξεί να μετατραπεί σε ένα πολυθεματικό αστικό φεστιβάλ

  • Από την Αντιδημαρχία Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, 25/08 έως 01/ 09/2024 στην Ανδρομάχη
  • Συνέντευξη τύπου στο Δημαρχείο Κατερίνης

«Με σοβαρή δουλειά και σχέδιο αλλάζουμε την Εμποροπανήγυρη. Η μεγαλύτερη λαϊκή αυθεντική γιορτή της Κατερίνης θα έχει φέτος ένα «διαφορετικό πρόσωπο». Θα είναι ξεχωριστή και υπάρχουν τα εχέγγυα να πάει καλά και να αναβαθμιστεί στην πράξη ο Θεσμός» τόνισε ο Δήμαρχος Κατερίνης, Ιωάννης Ντούμος, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου, με θέμα την 38η Εμποροπανήγυρη του Δήμου Κατερίνης, η οποία σηκώνει αυλαία στις 25/08, με στόχο να κερδίσει εκθέτες, επισκέπτες και εντυπώσεις.

Όπως σημείωσε από την πλευρά του, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, Θωμάς Αναστασιάδης, πλαισιωμένος από τους: Ηλία Μαυρομάτη, Διευθυντή Τομέα Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης, Κώστα Αντωνιάδη, προϊστάμενο του Τμήματος Αδειοδοτήσεων και Ρύθμισης Εμπορικών δραστηριοτήτων,  τον συνεργάτη, Βασίλη Αγιαννίτη: «Η εντολή που πήραμε από τον Δήμαρχό μας ήταν να τονώσουμε, να ανανεώσουμε ριζικά την Εμποροπανήγυρη, η οποία τα τελευταία δέκα χρόνια είχε υποβαθμιστεί σε μέγιστο βαθμό. Σκοπός και όραμά μας είναι ο εκσυγχρονισμός της σ΄ ένα πολυθεματικό αστικό φεστιβάλ. Δουλέψαμε προς αυτή την κατεύθυνση με τους υπηρεσιακούς παράγοντες και τους συνεργάτες μας και έχουμε προχωρήσει ως εξής:

Τροποποιήσαμε την ημερομηνία διεξαγωγής για σύνθετους αλλά στρατηγικούς λόγους. Δημιουργήσαμε ένα σύγχρονο λογότυπο με στοιχεία ρετρό, τιμώντας τα 38 έτη της Εμποροπανήγυρης. Διευρύνουμε την στόχευση στις κατηγορίες των εκθετών. Διευρύνουμε τις ηλικιακές ομάδες και δουλεύουμε στρατηγικά στην προσέγγιση των επισκεπτών του μέλλοντος. Διαμορφώνουμε μία Εμποροπανήγυρη με  περισσότερη διαδραστικότητα, περισσότερη ψυχαγωγία, περισσότερη διασκέδαση».

Στόχοι

Συνοψίζοντας  τους στόχους του νέου project για την Εμποροπανήγυρη, ο κος Αναστασιάδης, αφού  έκανε λόγο για μεγάλη ανταπόκριση και ενδιαφέρον συμμετοχής επισήμανε:  Αύξηση 100% των εκθετών ★ Αύξηση 50% της ενότητας τρόφιμα – ποτά ★ Αύξηση 75% των ημερήσιων επισκεπτών ★ Αύξηση των ημερών καλλιτεχνικού προγράμματος. ★ Προσέλκυση νέων εκθετών διαφόρων εμπορικών, πολιτιστικών, αθλητικών, ψυχαγωγικών και διαδραστικών ενοτήτων. ★ Πολιτιστική προώθηση, τοπική ανάπτυξη και κοινωνική συμμετοχή.

Για την ευκολότερη μετακίνηση & μεταφορά ο αντιδήμαρχος προανήγγειλε:

Δημιουργία απευθείας δρομολογίου ΠΑΡΑΛΙΑ – ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ από το ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Καθημερινό δρομολόγιο από ΠΑΡΑΛΙΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΚΤΗ απευθείας στην ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ και επιστροφή ώστε να προσελκύσουμε τουρίστες και ταυτόχρονα να διευκολύνουμε ακόμη περισσότερο την μετακίνηση τους. ➢ Οργάνωση πιάτσας ΤΑΞΙ σε συνεργασία με το ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΡΑΔΙΟ ΤΑΧΙ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ➢ Δημιουργία PARKING στο στρατόπεδο Ανδρομάχης.

Πρόγραμμα – Περιεχόμενο

Σε ό, τι αφορά το περιεχόμενο της 38ης Εμποροπανήγυρης θα είναι πολυδιάστατο και μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει: Παράλληλες καλλιτεχνικές, ψυχαγωγικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις, εμπορική αγορά, Λούνα Παρκ, Γαστρονομία, Αθλητική Ενότητα, PARKOUR από τον ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΑΡΚΟΥΡ Κατερίνης σε ειδικά διαμορφωμένη πίστα, καλλιτεχνική εικαστική ενότητα, street mode day κ.ά.

Αναλυτικά η 38η Εμποροπανήγυρη σύμφωνα με την παρουσίαση που έγινε στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, αποτυπώνεται στον επισυναπτόμενο σύνδεσμο: https://docs.google.com/presentation/d/e/2PACX-1vTPD-5Iijs234w0ZRdyFVE-qTxx8RD8SsKfF0a6UQ45i9ODll5pZD7pynNyj5gnzg_m84Z9FhjemVgw/pub?start=true&loop=false&delayms=10000&pli=1&slide=id.g2e8bf2d48f5_1_0

Κοινωνική ευθύνη

Επιπλέον, θέλοντας να ενισχυθεί το αίσθημα της κοινωνικής αλληλεγγύης, σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Προστασίας και τις Εθελοντικές ομάδες, θα τοποθετηθούν  καλάθια συλλογής ειδών όπου θα πραγματοποιείται συλλογή τροφίμων, φαρμάκων και ειδών πρώτης ανάγκης για τους άπορους που εξυπηρετούνται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο και Κοινωνικό Φαρμακείο, καθώς και το Κοινωνικό Συσσίτιο σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη. Η κοινωνική ευθύνη θα αφορά και στους τετράποδους φίλους. Με την συμμετοχή των φιλοζωικών οργανώσεων, οι οποίες θα συμμετέχουν με περίπτερα, bazaar μικροαντικειμένων και συλλογή τρόφιμων για το adespotakaterinis.gr

Όπως αναφέρθηκε έμφαση θα δοθεί στην προβολή και διαφήμιση.

Πληρότητα και προθεσμία υποβολής συμμετοχής

H εκτιμώμενη πληρότητα αυτή τη στιγμή διαμορφώνεται σε 50% – 60%, ενώ η  προθεσμία υποβολής των αιτήσεων/δηλώσεων συμμετοχής από τους ενδιαφερόμενους είναι στις 19-07-2024, στην πλατφόρμα: https://openmarket.mindev.gov.gr.

Back to top