Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Παιχνίδι και μάθηση στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης


Άραγε έχει αναρωτηθεί κανείς τι σύννεφο θα ήθελε να είναι αν του δινόταν η ευκαιρία; Σε αυτό το ερώτημα, με σύμμαχο την φαντασία τους απάντησαν…… δημιουργώντας τα παιδιά στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης, κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας. Συγκεκριμένα, με θέμα «Σύννεφο- Ιστορίες» τα παιδιά έμαθαν για τον κύκλο που κάνει το νερό , για το πως δημιουργούνται τα σύννεφα, καθώς και για τις ονομασίες που έχει κάθε σύννεφο μέσω από τα παραμύθια και τις χειροτεχνίες. Χτες εξάλλου, η δημοτική βιβλιοθήκη γέμισε «Ζουζούνια παντού» με «δράστες» τους λιλιπούτειους αναγνώστες της βιβλιοθήκης.
Οι εκδηλώσεις για την Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2024, διοργανώνονται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και από την Αντιδημαρχία Πολιτισμού/Τουρισμού του Δήμου Κατερίνης, με την συνεργασία της ΕΒΕ και του Εργαστηρίου Παιδαγωγικών Εφαρμογών και Παραγωγής Εκπαιδευτικού Υλικού, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης, του ΕΚΠΑ. Αυτό το «ταξίδι καλλιέργειας φαντασίας και διαβάσματος» έχει ως κύριους πρωταγωνιστές τα παιδιά, τα οποία μαζί με τους μεγάλους μοιράζονται τις εμπειρίες τους στα κοινωνικά δίκτυα χρησιμοποιώντας τα: #KE2024gr και #forEBEr.
Καθοριστική είναι η συμβολή στη φετινή καλοκαιρινή εκστρατεία των στελεχών της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και των εθελοντών. Το πρόγραμμα την ερχόμενη εβδομάδα τιτλοφορείται: Τρίτη 09/07 «Η Αρμονία των Πλανητών (9+) 10:00-12:00» και Πέμπτη 11/07 « Η Καλοσύνη των Ανθρώπων(9+) 19:00-21:00».

Back to top