Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Περίληψη Προκήρυξης για τη διενέργεια της  ετήσιας Παραδοσιακής εμποροπανήγυρης

Πληροφοριακό Σύστημα «Ανοικτή Αγορά» (https://openmarket.mindev.gov.gr)

Ο Αντιδήμαρχος Κατερίνης στο πλαίσιο διενέργειας της ετήσιας εμποροπανήγυρης,  που θα διενεργηθεί το χρονικό διάστημα από 25-08-2024 έως 01-09-2024 στον Οικισμό Ανδρομάχης της Κοινότητας Κατερίνης, προκηρύσσει  την έναρξη της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων συμμετοχής  και τον καθορισμό των λοιπών  όρων και προϋποθέσεων.

  Η Προθεσμία υποβολής των αιτήσεων/δηλώσεων συμμετοχής από τους ενδιαφερόμενους ορίζεται από                  04-06-2024 έως 19-07-2024

    Οι αιτήσεις/δηλώσεις συμμετοχής (υπόδειγμα στο παράρτημα της αναλυτικής προκήρυξης και σε επεξεργάσιμη μορφή στην ιστοσελίδα του Δήμου) και τα συνημμένα δικαιολογητικά θα υποβάλλονται από τους ενδιαφερόμενους  μέσω του ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος (ΟΠΣΑ) και σύμφωνα με τις οδηγίες που αναφέρονται σ΄ αυτό.

   Στην εμποροπανήγυρη  σύμφωνα με το άρθρο 37 του Ν. 4849/2021  μπορούν να συμμετέχουν  ως πωλητές, φυσικά και νομικά πρόσωπα, κάτοχοι:

α) Βεβαίωσης δραστηριοποίησης ετήσιας διάρκειας στις βραχυχρόνιες αγορές  β) Άδειας παραγωγού πωλητή και επαγγελματία πωλητή που δραστηριοποιούνται στις λαϊκές αγορές γ) Άδειας δραστηριοποίησης στο στάσιμο ή στο πλανόδιο εμπόριο και δ) Άδειας χειροτέχνη – καλλιτέχνη.

  Κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να  υποβάλλει αίτηση  για συγκεκριμένη κατηγορία πωλούμενων ειδών/παροχή υπηρεσίας όπως αυτές αναφέρονται στην περ. 8 του άρθρου 3 του κανονισμού λειτουργίας,  και η επιλογή θα γίνεται ανά κατηγορία.

   Η όλη διαδικασία θα διενεργηθεί από την επιτροπή διενέργειας εμποροπανήγυρης.

Στην αναλυτική προκήρυξη η οποία θα αναρτηθεί στη ιστοσελίδα του Δήμου (www.katerini.gr), στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα «Ανοικτή Αγορά» (Ο.Π.Σ.Α.Α.), (https://openmarket.mindev.gov.gr) και στον πίνακα ανακοινώσεων, αναφέρονται ο τρόπος και τα δικαιολογητικά για την έκδοση της βεβαίωσης δραστηριοποίησης ετήσιας διάρκειας, η διάρθρωση του χώρου σε κατηγορίες ανάλογα με τα πωλούμενα ήδη ή την παροχή υπηρεσίας, τα επιτρεπόμενα πωλούμενα είδη με τους όρους διάθεσης αυτών, η διαδικασία και τα απαραίτητα δικαιολογητικά για τις εγκρίσεις  συμμετοχής, τα καταβαλλόμενα τέλη και κάθε άλλη λεπτομέρεια.

    Για οποιαδήποτε πληροφορία και διευκρίνιση οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο αρμόδιο γραφείο Αδειοδοτήσεων, Ρυθμίσεων Εμπορικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου στα τηλέφωνα: 2351350518, 2351350526, 2351350527.          

                                                         Ο Αντιδήμαρχος

                                                                Αναστασιάδης Θωμάς

Back to top