Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Η Κατερίνη πρωταγωνιστεί στον διεθνή ποδηλατικό γύρο

  • Παραλία & δημοτικό πάρκο κομμάτι της αγωνιστικής δράσης

«ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024»: Στην Κατερίνη χτυπά από χθες το απόγευμα  η καρδιά της διεθνούς αγωνιστικής ποδηλασίας. Εντυπωσιακή αγωνιστική δράση στην Παραλία & στο δημοτικό πάρκο, σε μία μεγάλη αθλητική διοργάνωση – διαφήμιση για τον τόπο μας, καθώς είκοσι ομάδες από όλο τον κόσμο με 120 αθλητές, ανάμεσά τους και οι εθνικές ομάδες Ελλάδας και Κύπρου, δίνουν τη μάχη για την κατάκτηση της κορυφής.

Το ετάπ 1b κέρδισε με εντυπωσιακό σπριντ στη μεγάλη ευθεία της Παραλίας Κατερίνης, ο Ιταλός Γιάκουμπ Μαρέτσκο της Team Corratec – Vini Fantini. Καλύτερος Έλληνας μετά το πρώτο ετάπ, ο Νίκος Δράκος, ο οποίος βρίσκεται στη  16η θέση.

Την απονομή στον πρώτο νικητή έκανε ο Δήμαρχος Κατερίνης, Ιωάννης Ντούμος. Παράλληλα, τον Δήμαρχο βράβευσαν για την καθοριστική συμβολή του Δήμου στην συνδιοργάνωση οι: Γιώργος Λεβεντάκης, πρόεδρος του Δ.Σ. Cycling Greece, Νίκος Γιαννακάκος, εκτελεστικός διευθυντής, του Υπουργείου Αθλητισμού.

«Ο Δήμος Κατερίνης, αρωγός στις πρωτοβουλίες των αθλητικών φορέων της χώρας για την προώθηση του ευ αγωνίζεσθαι, σέβεται και υπηρετεί τον αθλητισμό. Η ανάθεση από το Υπουργείο Αθλητισμού και την Οργανωτική Επιτροπή Cycling Greece, φιλοξενίας στην πόλη μας, του “ΔΕΗ Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024”, αποτελεί ιδιαίτερη τιμή» τόνισε σε χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Κατερίνης, Ι. Ντούμος. «Ευχαριστώ το φίλαθλο κοινό της Κατερίνης που υποδέχεται με ενθουσιασμό την υψηλού επιπέδου κορυφαία αθλητική και τουριστική αυτή διοργάνωση, που είναι και μία πρώτης τάξεως ευκαιρία, προκειμένου να εκτιμήσουμε την αξία και τα οφέλη της ποδηλασίας στην καθημερινότητά μας. Ευχαριστώ από καρδιάς όλους τους εθελοντές και εύχομαι σε όλους τους συμμετέχοντες, καλό αγώνα, καλή διαμονή στην Κατερίνη και κάθε επιτυχία» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Το αθλητικό event «έντυσε» με παραδοσιακούς χορούς, τμήμα της Θρακικής Εστίας Κατερίνης.

Παρόντες στην Παραλία, στον τερματισμό του 1ου ΕΤΑΠ Β’ , οι αντιδήμαρχοι, Ελίνα Διαμαντοπούλου, Μιχάλης Γεωργιάδης, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Παραλίας, Αλέξανδρος Τσαουσίδης, δημοτικοί, τοπικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων κ.ά.

Το φιλμ του αγώνα

Στο δρόμο από τη Θεσσαλονίκη για την Κατερίνη, για το δεύτερο σκέλος του ετάπ, δεν άργησε να σχηματιστεί από τρεις ποδηλάτες, τον Φιλιππινέζο Μαρσέλο Φελίπε της Victoria Sports Pro Cycling Team, τον Φέλιξ Ρίτσινγκερ της Team Felt Felbermayr και τον Κριστόφ Γιάνσεν της XSpeed United Continental το γκρουπ που «ξεκόλλησε» από το πελοτόν.

Ο Ρίτσινγκερ κέρδισε το μοναδικό σπριντ ευθείας στην Αλεξάνδρεια, ενώ ο Φελίπε νικητής του μοναδικού σπριντ ανάβασης στο Παλαιό Ελευθεροχώρι, πήρε τη φανέλα των βουνών.

Το πελοτόν σταδιακά έπιασε το μικρό γκρουπ του «ξεκολλήματος» και όλα κρίθηκαν στο μαζικό σπριντ της μεγάλης ευθείας της Παραλίας Κατερίνης.

Το ετάπ κέρδισε ο πολύ δυνατός Γιάκουμπ Μαρέτσκο της Team Corratec – Vini Fantini ύστερα από αγώνα που κράτησε 1:57.14, αλλά η γαλάζια φανέλα παρέμεινε στα χέρια του Γιούρι Λεϊτάο, που τερμάτισε στη δεύτερη θέση του ετάπ.

Το αθλητικό σκηνικό μεταφέρεται σήμερα στο δημοτικό πάρκο ως εξής:

2ο ΕΤΑΠ: Κατερίνη – Καρδίτσα, 169.78 χλμ

11:45 – 12:45          Υπογραφές αθλητών

13:00                       Εκκίνηση

17:15 – 17:40          Πιθανή ώρα τερματισμού

Οι προγραμματισμένες παράλληλες πολιτιστικές εκδηλώσεις λόγω κακοκαιρίας δεν θα πραγματοποιηθούν.

Ζωντανή μετάδοση της διοργάνωσης από την ΕΡΤ

Η ΕΡΤ  μεταφέρει σε απευθείας σύνδεση μέσα από το ERTFLIX και το αθλητικό κανάλι ΕΡΤ SPORTS όλη τη διοργάνωση έως την Κυριακή 19 Μαΐου 2024. Οι φίλοι της ποδηλασίας θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν καθημερινά την εκκίνηση, τα τελευταία 90 λεπτά της κάθε διαδρομής, τις απονομές και τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών, σε ζωντανές μεταδόσεις. Τα καλύτερα στιγμιότυπα της κάθε αγωνιστικής μέρας θα προβάλλονται από την ΕΡΤ3 μετά τα μεσάνυχτα, ενώ θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση από την τηλεόραση, το ραδιόφωνο και τα κοινωνικά δίκτυα της ΕΡΤ.

Back to top