Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Παραδόθηκε σε αμφίδρομη κυκλοφορία ο κλάδος του δρόμου προς Θεσσαλονίκη

Με την παρουσία του Υφυπουργού Ν.Ταχιάου

Ι. Ντούμος: «Καλοδεχούμενο κάθε έργο ασφάλειας πολιτών και επισκεπτών στην εθνική οδό»

Με την παρουσία του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις Υποδομές, Νίκου Ταχιάου, του Δημάρχου Κατερίνης Ιωάννη Ντούμου, εκπροσώπων τοπικών Αρχών  και εκπροσώπων της παραχωρησιούχου εταιρίας «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.», έγινε η παράδοση στην αμφίδρομη κυκλοφορία αυτοκινήτων στον κλάδο προς Θεσσαλονίκη της Σήραγγας Κατερίνης (Σήραγγα Τ4), το πρωί της Δευτέρας, 13 Μαΐου, μετά το πέρας εργασιών αναβάθμισης του έργου.

Λίγο νωρίτερα, ο κ. Ταχιάος επιθεώρησε τις παρεμβάσεις που πραγματοποίησε η «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.» ως προς την ηλεκτροδότηση, την εποπτεία, τον αυτόματο έλεγχο, τον αερισμό και τα συστήματα πυρανίχνευσης και πυρασφάλειας, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι τα έργα αυτά καθιστούν ασφαλέστερη τη σήραγγα για τους διερχόμενους οδηγούς.

Τα έργα στον άλλο κλάδο της σήραγγας αναμένεται να έχουν τελειώσει περί την άνοιξη του 2025. Έως τότε όμως, η κυκλοφορία των Ι.Χ. θα διεξάγεται μέσω του αμφιδρομημένου κλάδου, με μια λωρίδα, ανά κατεύθυνση και Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης. Ωστόσο, για οχήματα άνω των 3,5 τόνων, η κυκλοφορία θα συνεχίσει να γίνεται μέσω της Περιφερειακής Οδού Κατερίνης, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Τροχαίας.

Ο κ. Υφυπουργός, σε δηλώσεις που παραχώρησε μπροστά στη σήραγγα της Κατερίνης, έκανε λόγο για εκπόνηση μελετών και για αναγκαίες παρεμβάσεις ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ στις δύο σήραγγες, με χρηματοδότηση του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ενώ η υλοποίηση των εργασιών γίνεται από την παραχωρησιούχο εταιρία «Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου Α.Ε.». Ο κ. Ταχιάος εξήγησε ότι πρόκειται για αναγκαίες εργασίες στον τομέα της ασφάλειας, διότι, όπως ανέφερε, ενώ το έργο είχε ολοκληρωθεί πριν από 20 περίπου χρόνια, εντούτοις δεν πληρούσε τις σύγχρονες προδιαγραφές ασφάλειας.

Επίσης, ο Τεχνικός Σύμβουλος της παραχωρησιούχου εταιρίας, Κώστας Καλογήρου, επιβεβαίωσε τα λεγόμενα του κ. Υφυπουργού και σημείωσε ότι οι αναβαθμισμένες σήραγγες πληρούν πλέον τις πιο αυστηρές και υψηλές τεχνικές προδιαγραφές αφού τοποθετούνται πυράντοχες πλάκες. Επιπλέον δε, ανέφερε ότι με την εγκατάσταση των νέων φωτιστικών Led επιτυγχάνεται μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος σε ποσοστό που υπερβαίνει κατά πολύ το 50%.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Κατερίνης, Ιωάννης Ντούμος, υπογράμμισε: «Κάθε έργο που γίνεται στον τόπο μας και που αναβαθμίζει την ασφάλεια των οχημάτων, των πολιτών και των επισκεπτών μας, είναι καλοδεχούμενο. Έως ότου παραδοθεί και η άλλη σήραγγα, θα αντιμετωπίσουμε μια κάποια ταλαιπωρία. Τίποτε όμως δεν συγκρίνεται με την ασφάλεια που θα παρέχεται μετά την ολοκλήρωση των εργασιών».

Back to top