Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Ενόψει τουριστικής περιόδου, ολοκληρώνονται οι εργασίεςγια τη λειτουργία νέου πάρκινγκ στην Παραλία Κατερίνης

  • Πρόκειται για χώρο ικανοποιητικών τεχνικών προδιαγραφών που θα παρέχει άνεση και ασφάλεια

Το αργότερο έως τις αρχές Ιουνίου αναμένεται να λειτουργήσει στην Παραλία, απέναντι από το γήπεδο, ένας νέος δημοτικός χώρος υπαίθριας στάθμευσης, ικανοποιητικών τεχνικών προδιαγραφών, που θα συνεισφέρει στη μείωση του κυκλοφοριακού της περιοχής και ταυτόχρονα θα δώσει τη δυνατότητα σε ξένους και ντόπιους επισκέπτες να σταθμεύουν τα οχήματά τους σε συνθήκες άνεσης και ασφάλειας.

Στον εν λόγω χώρο, πριν από λίγες ημέρες κόπηκαν τα χόρτα γύρω από την περίφραξη και έγινε η εγκατάσταση προκατασκευασμένου οικίσκου που θα χρησιμοποιηθεί ως χώρος γραφείου και φύλαξης.

Κατά τη διαδικασία εγκατάστασης του οικίσκου ήταν παρών ο Δήμαρχος Κατερίνης, Ιωάννης Ντούμος, καθώς και τα μέλη της τριμελούς Επιτροπής παραλαβής, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της «Α.Ε. ΠΟΛΙΣ – Δημοτικά Πάρκινγκ Κατερίνης», Γιώργο Μπαλαούρα, και τον Αντιπρόεδρο, Λευτέρη Παγωνίδη. Παρών επίσης ήταν και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Παραλίας, Αλέξης Τσαουσίδης.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι για να είναι πλήρης η λειτουργία του συγκεκριμένου χώρου στάθμευσης στην Παραλία, απομένουν ακόμη να γίνουν εργασίες εγκατάστασης συστήματος διαχείρισης στάθμευσης, σύνδεση με ύδρευση και αποχέτευση, καθώς και πεζοδρόμηση έξω από την περίφραξη.

«Ο νέος χώρος στάθμευσης στην Παραλία θα συμβάλει στην εξυπηρέτηση ξένων και ντόπιων τουριστών και στην αποφυγή της άναρχης στάθμευσης η οποία προκαλεί προβλήματα στην περίοδο της τουριστικής αιχμής», δήλωσε ο Δήμαρχος Κατερίνης, Γιάννης Ντούμος, ο οποίος υπενθύμισε ότι, «σταδιακά, θα γίνουν κάποιες εργασίες και σε άλλους χώρους της Παραλίας που προορίζονται για ασφαλή και λειτουργική στάθμευση».

Ασφαλής στάθμευση

«Όπως επανειλημμένα έχω επισημάνει ο Δήμος έχει συνέχεια. Χαίρομαι που φέτος θα λειτουργήσουμε έναν ασφαλή χώρο για στάθμευση οχημάτων ξένων και ντόπιων επισκεπτών στην τουριστική Παραλία μας. Αυτό το πάρκινγκ θα αποκτήσει όλες τις προδιαγραφές για την υποδοχή και ασφαλή φύλαξη μεγάλου αριθμού οχημάτων κατά τη θερινή περίοδο. Όπως δήλωσε και ο κ. Δήμαρχος, στόχος μας είναι να γίνουν εργασίες και σε άλλους δημοτικούς χώρους για στάθμευση, ώστε αφενός μεν να περιορίσουμε αισθητά τα κυκλοφοριακά προβλήματα κατά τη θερινή περίοδο, και αφετέρου να προσφέρουμε ασφαλή στάθμευση σε όσους τη χρειάζονται», δήλωσε ο Πρόεδρος της «Α.Ε. ΠΟΛΙΣ – Δημοτικά Πάρκινγκ Κατερίνης», Γιώργος Μπαλαούρας.

Back to top