Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Αναβίωσε το πασχαλινό έθιμο των «αυγομαχιών» στον Άνω Άγιο Ιωάννη

H καθιερωμένη πασχαλινή «Γιορτή της Αγάπης», πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα του Πάσχα στην Τοπική Κοινότητα Άνω Αγίου Ιωάννη. Η εκδήλωση, η οποία συγκέντρωσε και φέτος το ενδιαφέρον των κατοίκων & επισκεπτών της περιοχής, διοργανώθηκε από τον τοπικό ποντιακό πολιτιστικό σύλλογο «ΑΡΓΟΣ», ενώ συνδιοργανώθηκε από τον Δήμο Κατερίνης.  

Στη διάρκεια της γιορτής αναβίωσαν οι «αυγομαχίες», έθιμο που έχει τις ρίζες του στον Πόντο, ενώ συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου και την σύγκρουση του καλού με το κακό. Στο διαγωνισμό των έλαβαν μέρος άτομα όλων των ηλικιών. Στους νικητές, απονεμήθηκαν έπαθλα, ενώ προσφορά πασχαλινών εδεσμάτων έγινε σε όλους όσοι βρέθηκαν στην όμορφη εκδήλωση.

Τον Δήμο Κατερίνης και τον Δήμαρχο Ι. Ντούμο εκπροσώπησαν στην εκδήλωση, οι αντιδήμαρχοι,  Χαράλαμπος Οφίδης, Ηλίας Τάπρας, Θωμάς Αναστασιάδης. Επίσης παρέστησαν ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Άνω Αγίου Ιωάννη, Κυριάκος Σιδηρόπουλος, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς επίσης και αντιπροσωπεία της αδελφοποιημένης με την Κατερίνη πόλης Moosburg, Αυστρίας με επικεφαλής  τον Δήμαρχο Herbert Gaggl  κ.ά.

Τόσο ο κος Gaggl, όσο και ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Μάινταλ, συμπατριώτης μας, Δημήτρης Ασαρίδης τιμήθηκαν για την προσφορά τους στον τοπικό σύλλογο.

Back to top
Μετάβαση στο περιεχόμενο