Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Με δύο χειροκίνητα ηλεκτρικά σάρωθρα ενισχύεται ο Δ. Κατερίνης

Ι. Ντούμος: Συνεχίζουμε το έργο μας και προετοιμαζόμαστε για την τουριστική περίοδο

Η. Τάπρας: Τα νέα σάρωθρα θα ενισχύσουν την καθαριότητα, στην προσπάθειά μας για αναβάθμιση

Δύο ολοκαίνουργια μικρά και ευέλικτα ηλεκτρικά σάρωθρα για περισυλλογή ακόμη και των πιο μικρών απορριμμάτων σε δρόμους και πεζοδρόμια, προμηθεύτηκε ο Δήμος Κατερίνης. Τα σάρωθρα, τα οποία είναι ευκολόχρηστα ως προς τη λειτουργία τους, παρέλαβαν ο Δήμαρχος Κατερίνης, Ιωάννης Ντούμος, και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ηλίας Τάπρας και τέθηκαν άμεσα σε χρήση. Παρών κατά την παραλαβή (χτες Μ. Τετάρτη) ήταν και ο Διευθυντής του Τμήματος Καθαριότητας, Κώστας Κιτιξής.

Τα μηχανήματα «δοκιμάστηκαν» από τον Αντιδήμαρχο, Ηλία Τάπρα, στην περιοχή του σιντριβανιού, στο τέλος του πεζόδρομου της Μ.Αλεξάνδρου, ενώ παρόντες στις επιτόπου «δοκιμές» ήταν και δημότες οι οποίοι συνεχάρησαν τον Δήμαρχο και τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας για τις προσπάθειες που γίνονται, με στόχο «καλύτερη καθαριότητα στον Δήμο».

«Σε μια δύσκολη οικονομικά εποχή για τον Δ.Κατερίνης και με αρκετές ελλείψεις υπαλλήλων στην Καθαριότητα, κάνουμε μεγάλες προσπάθειες για ενίσχυση αυτού του τομέα με έμψυχο υλικό αλλά και με την όποια υλικοτεχνική υποδομή είναι εφικτή. Συνεχίζουμε το έργο μας και παράλληλα προετοιμαζόμαστε και για την τουριστική περίοδο στην παραλιακή ζώνη, στην πόλη αλλά και στα ορεινά του δήμου μας», δήλωσε ο Δήμαρχος, Ιωάννης Ντούμος.

Από την πλευρά του, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Ηλίας Τάπρας, αφού ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την εξασφάλιση των δύο μικρών σαρώθρων, δήλωσε: «Tα δύο μηχανήματα που παραλάβαμε σήμερα, θα συμβάλλουν γενικά στην καθαριότητα, ιδιαίτερα όμως στην περισυλλογή μικρών απορριμμάτων σε πλατείες, πεζοδρόμους και στις άκρες δρόμων. Πρόκειται για χειροκίνητα μικρά μηχανήματα που καθένα θα το χειρίζεται ένας υπάλληλος καθαριότητας και, απ’ ό,τι διαπιστώθηκε, είναι αξιόπιστα και  αποτελεσματικά.

Η καθαριότητα, καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, ιδιαίτερα όμως στην τουριστική περίοδο που ξεκινά, συμβάλλει όχι μόνο στην αισθητική αναβάθμιση μιας περιοχής αλλά προστατεύει το περιβάλλον και την υγεία και, βέβαια, προωθεί την τουριστική εικόνα του Δήμου Κατερίνης στην ευρύτερη Ελλάδα και στο εξωτερικό».

Back to top
Μετάβαση στο περιεχόμενο