Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Δράσεις για την Ενεργό Γήρανση &  την Αλληλεγγύη μεταξύ των Γενεών

Με την επίσκεψη στον 2ο Δημοτικό Βρεφονηπιακό Σταθμό, ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα πολιτικής και κοινωνικής παρέμβασης για την καταπολέμηση του ηλικιακού ρατσισμού και την ευαισθητοποίηση για τις ανάγκες των ηλικιωμένων, που συνδιοργάνωσαν οι αντιδημαρχίες Υπηρεσιών Προσχολικής Αγωγής & Δημιουργικής Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Κατερίνης.

Η δράση, υλοποιήθηκε με αφορμή την 29η Απριλίου (Ευρωπαϊκή Ημέρα για την Ενεργό Γήρανση και την Αλληλεγγύη μεταξύ των Γενεών) και σε άλλους παιδικούς σταθμούς και περιλάμβανε διαδραστικό παιχνίδι γνωριμίας, αφήγηση παραμυθιού υπό το συντονισμό και καθοδήγηση της Δανάης Αμανατίδου, η οποία προσφέρει δωρεάν τις υπηρεσίες της, στην ομάδα θεατρικής αγωγής των ΚΑΠΗ.

Ο αντιδήμαρχος Σάββας Καρυπίδης, ενθαρρύνοντας αυτή την προσπάθεια των μελών του ΚΑΠΗ, επισήμανε ότι  «Μόνο με την προώθηση της τακτικής αλληλεπίδρασης μεταξύ ατόμων από διαφορετικές ηλικιακές ομάδες μπορούμε να εξαλείψουμε τα αρνητικά στερεότυπα που επιβαρύνουν την εικόνα των ηλικιωμένων. H καταπολέμηση του ηλικιακού ρατσισμού ήταν και παραμένει στόχος της πολιτικής της αντιδημαρχίας μας».

Δράσεις ευαισθητοποίησης

«Με  χαρά υποδεχτήκαμε στις δομές μας τα στελέχη των ΚΑΠΗ. Στόχος μας τέτοιου είδους συνεργασίες να αποτελέσουν την ευκαιρία για περαιτέρω ευαισθητοποίηση σχετικά με την προώθηση της ηλικιακής ποικιλομορφίας και της ενσωμάτωσης διαγενεακών προσεγγίσεων στις πολιτικές μας προς όφελος όλων των δημοτών»  ανέφερε ο αντιδήμαρχος Υπηρεσιών Προσχολικής Αγωγής & Δημιουργικής Απασχόλησης Δ. Κατερίνης, Μιχάλης Γεωργιάδης.

Back to top
Μετάβαση στο περιεχόμενο