Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Ο νέος κανονισμός για τα περίπτερα επιλύει μακροχρόνια προβλήματα του κλάδου

  • Προϊόν διαβούλευσης & άμεσου διαλόγου με τους περιπτερούχους
  • Ψηφίσθηκε από το δημοτικό συμβούλιο

Ένα διαχρονικό αίτημα των ιδιοκτητών και μισθωτών περιπτέρων ικανοποιήθηκε στη διάρκεια της χθεσινοβραδινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κατερίνης. Ο λόγος για το νέο κανονισμό, τον οποίο εισηγήθηκε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, Θωμάς Αναστασιάδης, που  εστιάζει στη διατήρηση της πραγματικής υφιστάμενης κατάστασης των περιπτέρων στην πόλη μας έως και τη λήξη των αδειών τους. Παράλληλα, προστατεύει τους περιπτερούχους από υπέρογκες δαπάνες, οι οποίες θα τους εξόντωναν οικονομικά, καθώς, στην πράξη, θα ήταν ανέφικτο να αποσβεστούν.

Όπως άλλωστε διευκρινίστηκε στις διαδοχικές συναντήσεις που είχαν το περασμένο διάστημα ο Δήμαρχος Κατερίνης Ι. Ντούμος και ο αντιδήμαρχος, Θωμάς Αναστασιάδης, ο προηγούμενος κανονισμός ουδέποτε εφαρμόστηκε, καθώς οι απαιτήσεις της προσαρμογής των περιπτερούχων τους οδηγούσε σε οικονομικό μαρασμό. Αντιθέτως, ο νέος κανονισμός, ο οποίος  διαμορφώθηκε κατόπιν άμεσου διαλόγου και διαβούλευσης μεταξύ του Δήμου και του συλλόγου των περιπτερούχων διαμορφώνει μία δίκαιη και οριστική λύση, με σεβασμό στους επαγγελματίες. Επίσης, θέτει τέλος στις αυθαιρεσίες.

Επιπλέον όπως επισημάνθηκε, οι όποιες νέες μισθώσεις – παραχωρήσεις θα προσαρμόζονται στο νέο κανονισμό, βελτιώνοντας ουσιαστικά την εικόνα των περιπτέρων στον Δήμο Κατερίνης.

Όπως σημειώνει ο κος Αναστασιάδης: «Η εντολή που έλαβα από τον Δήμαρχο μας, Ι. Ντούμο, ήταν να βρούμε μια δίκαιη και οριστική λύση. Με τη βοήθεια των υπηρεσιακών παραγόντων, αυτή η λύση βρέθηκε και τυγχάνει αποδοχής τόσο από το Δημοτικό Συμβούλιο όσο και από το σωματείο των ενδιαφερομένων. Ευχαριστώ ιδιαίτερα τον προϊστάμενο του αρμόδιου τμήματος, Κώστα Αντωνιάδη, για τη συμβολή του στη διαμόρφωση της ενδεδειγμένης κανονιστικής πράξης, που θα επιτρέπει την εύρυθμη λειτουργία των περιπτέρων».

Back to top
Μετάβαση στο περιεχόμενο