Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

3,5 εκ. ευρώ από το πρόγραμμα «ΗΛΕΚΤΡΑ» για το 2ο – 5ο ΓΕΛ

–          Εγκρίθηκε στο 1ο στάδιο η Ενεργειακή Αναβάθμιση του σχολικού συγκροτήματος

–          Ι. Ντούμος: Αξιοποιούμε όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία. Πάμε την πόλη μας μπροστά!

«Αξιοποιούμε όλα τα χρηματοδοτικά εργαλεία που υπάρχουν. Πάμε την πόλη μας μπροστά. Προωθούμε την ενεργειακή αναβάθμιση του σχολικού συγκροτήματος 2ου– 5ου ΓΕΛ Κατερίνης, καθώς και τη ριζική αναβάθμιση των κτιρίων του. Με συντονισμένες ενέργειες της διοίκησής μας, επιλύουμε προβλήματα ετών που ταλάνισαν την εκπαιδευτική κοινότητα στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα».  Αυτό σημείωσε ο Δήμαρχος Κατερίνης, Ιωάννης Ντούμος, στη διάρκεια της χθεσινοβραδινής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, με αφορμή την έγκριση σε 1ο στάδιο της ενεργειακής αναβάθμισης, του εν λόγω σχολικού συγκροτήματος, μέσω χρηματοδότησης από το Πρόγραμμα «ΗΛΕΚΤΡΑ».

Όπως διευκρίνισε ο Δήμαρχος «Τα κτίρια επιλέχθηκαν με βάση την ενεργειακή τους κατανάλωση, την ανάγκη τους για ριζική ανακαίνιση και το κατά πόσο πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξης, ενώ ο προϋπολογισμός της πράξης που εγκρίθηκε, ανέρχεται στα 3.491.525,94 €».

Επιπλέον, ο κος Ντούμος προανήγγειλε ότι σύντομα θα υποβληθούν κι άλλες αιτήσεις προς ένταξη στο πρόγραμμα που αφορούν δημοτικά κτίρια, τα οποία πληρούν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις.  

Η ταυτότητα της χρηματοδότησης

Αξίζει να σημειωθεί ότι η χρηματοδότηση, που θα φτάσει στο 80%, προέρχεται από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων από πόρους του ιδίου και πόρους προερχόμενους από δανειακή σύμβαση μεταξύ αυτού και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, καθώς και από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Το υπόλοιπο 20% της χρηματοδότησης θα καλυφθεί με Συμβόλαιο Ενεργειακής Αναβάθμισης που θα υπογράψει ο Δήμος Κατερίνης με τον ανάδοχο του έργου μετά την έγκριση και του 2ου σταδίου της χρηματοδότησης.

Σκοπός του προγράμματος

Σκοπός του προγράμματος είναι η βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης των πιο χρησιμοποιημένων κτιρίων του Δήμου Κατερίνης μέσω εργασιών που αφορούν κυρίως σε εξωτερική θερμομόνωση κελύφους, αντικατάσταση κουφωμάτων, αναβάθμιση του κεντρικού συστήματος θέρμανσης, αναβάθμιση συστήματος φωτισμού και τέλος, εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Back to top
Μετάβαση στο περιεχόμενο