Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Έναρξη ουσιαστικής συνεργασίας του Δ. Κατερίνης με το 4ο Περιφερειακό Τμήμα Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας για τον αναπτυξιακό σχεδιασμό του Δήμου

Ουσιαστική και με ξεχωριστό ενδιαφέρον ήταν η συνάντηση που πραγματοποίησε στο Γραφείο του ο Δήμαρχος Κατερίνης, Γιάννης Ντούμος, με αιρετά μέλη του 4ου Περιφερειακού Τμήματος Κεντροδυτικής Μακεδονίας (Πιερία-Πέλλα-Ημαθία) του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΟΕΕ), το μεσημέρι της Τετάρτης 23 Απριλίου. Εγκαινιάστηκε, ουσιαστικά, η στενότερη συνεργασία του Δήμου Κατερίνης με το Οικονομικό Επιμελητήριο ύστερα από την πρόσκληση του Δημάρχου για ενεργό συμμετοχή του 4ου Περιφερειακού Τμήματος στον αναπτυξιακό σχεδιασμό του Δήμου. 

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος του 4ου Περιφερειακού Τμήματος και μέλος της Συνέλευσης των Αντιπροσώπων του ΟΕΕ, Βασίλης Λιμπανοβνός, ο Αντιπρόεδρος, Ιωάννης Μάραμις Χαρλάν, το μέλος του Δ.Σ., μέλος της Συνέλευσης των Αντιπροσώπων και μέλος του Πειθαρχικού του ΟΕΕ, Κωνσταντίνος Κιτιξής, καθώς επίσης και το μέλος της Συνέλευσης των Αντιπροσώπων του ΟΕΕ, Ευθύμιος Τσίρκος, που είναι και Δημοτικός Σύμβουλος Κατερίνης. Συμμετείχαν επίσης οι Ειδικοί Συνεργάτες του Δημάρχου, Χαράλαμπος Φωκαΐδης και Θεόδωρος Τόνας

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο Δήμαρχος, Ιωάννης Ντούμος, αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα ύπαρξης και λειτουργίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και των κατά τόπους Τμημάτων του ως Συμβουλευτικών Οργάνων της Κεντρικής Διοίκησης αλλά και της Αυτοδιοίκησης, ζήτησε από τη Διοίκηση του τοπικού Περιφερειακού Τμήματος να προωθηθεί μια στενότερη, συστηματικότερη και πιο ουσιαστική συνεργασία με τον Δήμο Κατερίνης. 

Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος παρουσίασε τον αναπτυξιακό σχεδιασμό του Δήμου και τις πολλές δυνατότητες που υπάρχουν για άμεση συνεργασία με το Οικονομικό Επιμελητήριο, όπως η εκπόνηση μελετών, η ενεργός συμμετοχή Οικονομολόγων σε νέες Επιτροπές που θα δημιουργηθούν το επόμενο διάστημα, καθώς και ο σχεδιασμός επιμορφωτικών σεμιναρίων για υπαλλήλους-Οικονομολόγους του Δήμου Κατερίνης.

Ειδικότερα, ζήτησε από τους εκπροσώπους του Οικονομικού Επιμελητηρίου να συμμετέχουν στην Επιτροπή Διαβούλευσης για να παρουσιάζουν τις απόψεις του. Εξέφρασε δε την πεποίθηση ότι μπορεί να συνεχιστεί ακόμη πιο ουσιαστικά αυτή η καλή συνεργασία με τον Δήμο για όλα τα οικονομικά ζητήματα που το Οικονομικό Επιμελητήριο μπορεί να συμβάλλει θετικά με προτάσεις και ιδέες.

Από την πλευρά της, η Διοίκηση του 4ου Περιφερειακού ευχήθηκε στον κ. Ντούμο μία επιτυχημένη και δημιουργική θητεία και τον ευχαρίστησε για την καλή του διάθεση με στόχο τη μεταξύ τους ουσιαστική συνεργασία και με χαρά αποδέχθηκε την πρόσκλησή του για ενεργό συμμετοχή σε Δημοτικές Επιτροπές με σκοπό την παροχή προτάσεων και οικονομικών συμβουλών για την αποτελεσματικότερη και αποδοτικότερη λειτουργία του Δήμου Κατερίνης στις εκάστοτε δημοσιονομικές συνθήκες. 

Μετά το πέρας της συζήτησης, τόσο ο Δήμαρχος Κατερίνης όσο και η Διοίκηση του 4ου Περιφερειακού Τμήματος Κεντροδυτικής Μακεδονίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας δήλωσαν ότι αυτή η συνάντηση είχε ξεχωριστό ενδιαφέρον, επειδή απέφερε ένα άτυπο αλλά ουσιαστικό πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ τους.

Back to top
Μετάβαση στο περιεχόμενο