Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Παράθυρο γνώσης & ψυχαγωγίας  η Δημοτική Βιβλιοθήκη

  • Καθημερινές οι επισκέψεις σχολείων όλων των βαθμίδων

Η μάθηση δεν καλλιεργείται μόνο μέσα στη σχολική αίθουσα αλλά και μέσα από επισκέψεις και εκπαιδευτικές εμπειρίες εκτός σχολείου. Ο λόγος για την επίσκεψη και ξενάγηση μαθητών – μαθητριών των τάξεων Α1 & Α2 του 3ου Δημοτικού Σχολείου, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Κατερίνης.

Παράλληλα με την ξενάγηση από τη Βιβλιοθηκονόμο, Βίκυ Κουκουλέκα έγινε ανάγνωση παραμυθιών που καλλιεργούν τη φαντασία και τη συναισθηματική νοημοσύνη των παιδιών, παραμύθια που οι μικροί μαθητές παρακολούθησαν με ενεργό ενδιαφέρον και ενθουσιασμό.

«Ο ρόλος της Δημοτικής βιβλιοθήκης είναι σημαντικός, ιδιαίτερα όταν στοχεύει σε ένα απαιτητικό κοινό, όπως είναι αυτό των μικρών μας μαθητών. Στόχος μας οι υπηρεσίες που η Δημοτική μας Βιβλιοθήκη προσφέρει στο μαθητικό κοινό να συνδυάζονται αρμονικά με την ψυχαγωγία και  εκπαιδευτικά προγράμματα. Εργαζόμαστε συστηματικά προς αυτή την κατεύθυνση» τονίζει σε δήλωσή της, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού/Τουρισμού, Ελίνα Διαμαντοπούλου.

Αντίστοιχες επισκέψεις στις εγκαταστάσεις της Δημοτικής Βιβλιοθήκης γίνονται σε καθημερινή βάση από σχολεία όλων των βαθμίδων.

Back to top
Μετάβαση στο περιεχόμενο