Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Συνάντηση της αντιδημάρχου Πολιτισμού με μαθητές των Εκπαιδευτηρίων «ΠΛΑΤΩΝ» για την εκστρατεία ECOMOBILITY

Με βιωματικό τρόπο την βιώσιμη κινητικότητα και τις αρχές της γνωρίζουν οι μαθητές και οι μαθήτριες των Εκπαιδευτηρίων «ΠΛΑΤΩΝ», που μαζί με 216 συμμαθητές τους 27 σχολείων από 21πόλεις και χωριά της χώρας μας στελεχώνουν φέτος τις ομάδες του εθελοντικού προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης ECOMOBILITY που οργανώνεται ετήσια από το ECOCITY.

Στο πλαίσιο αυτής της συμμετοχής, μαθητές και εκπαιδευτικοί του σχολείου επισκέφτηκαν  τον Δήμο Κατερίνης και ενημέρωσαν την αντιδήμαρχο Πολιτισμού/Τουρισμού, Ελίνα Διαμαντοπούλου για την ταυτότητα των δράσεων τους, οι οποίες στόχο έχουν την ευαισθητοποίηση για την οικολογική μετακίνηση και την ελεύθερη προσβασιμότητα, για τις δεξιότητες που αναπτύσσουν, όπως η δημιουργικότητα και η δημόσια επικοινωνία.

Η αντιδήμαρχος αντάλλαξε απόψεις με τους μαθητές, τους συνεχάρη για τη συμμετοχή τους σε ένα πρόγραμμα που συμβάλει στην αφύπνιση της περιβαλλοντικής συνείδησης χιλιάδων μαθητών, ενώ όπως είπε μπορεί να πολλαπλασιάσει τα μηνύματά του στις τοπικές κοινωνίες προσβλέποντας σε ένα βιώσιμο αύριο. Παράλληλα, ανέλυσε στα παιδιά τον προσανατολισμό της διοίκησης στην υιοθέτηση νέων πρακτικών στα συγκεκριμένα θέματα τονίζοντας ότι οι αλλαγές απαιτούν σχεδιασμό και τη συνεργασία των δημοτών.

Η εκστρατεία ECOMOBILITY και οι παράλληλες δράσεις FREEMOBILITY και ECO2MOBILITΥ, πραγματοποιείται για 20η συνεχόμενη χρονιά με την έγκριση του ΙΕΠ/ΥΠΑΙΘ, τελεί υπό την αιγίδα 4 υπουργείων και υποστηρίζεται από την  ΚΕΔΕ  και 32 συνεργαζόμενους επιστημονικούς, επαγγελματικούς και κοινωνικούς φορείς από όλη την Ελλάδα.

Η κατανομή των Σχολείων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι διάχυτη  ανά την ελληνική επικράτεια. Συγκεκριμένα, μόλις 7 σχολεία συγκεντρώνονται στα μεγάλα αστικά κέντρα της Αθήνας, του Πειραιά, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας. Οι υπόλοιπες συμμετοχές σχολείων καλύπτουν την περιφέρεια:  Κοζάνη, Κατερίνη, Ιεράπετρα, Καστοριά Χαλκιδική, Καλαμάτα, Κορινθία, Άρτα, Ιωάννινα, Κέρκυρα, Καρδίτσα και Κω.

Back to top
Μετάβαση στο περιεχόμενο