Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Χαιρετισμός Δημάρχου στην εκδήλωση της Ένωσης Ποντίων για το Νέο Μουσείο Ποντίων Κατερίνης – Πιερίας

Με την παρουσία πλήθους κόσμου, των τοπικών αρχών, μελών και φίλων της Ένωσης Ποντίων Πιερίας πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση παρουσίασης της μελέτης του Νέου Μουσείου Μνήμης των Ποντίων Κατερίνης-Πιερίας το Σάββατο 23 Μαρτίου 2024 στο συνεδριακό κέντρο του Δήμου Κατερίνης. Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητρόπολης, της Αντιπεριφέρειας Πιερίας και του Δήμου Κατερίνης. Όπως σημείωσε ο Δήμαρχος Κατερίνης, Ιωάννης Ντούμος σε χαιρετισμό που απεύθυνε στη διάρκεια της παρουσίασης:

«Με ιδιαίτερη χαρά αποδέχθηκα την πρόσκληση που μου απηύθυναν ο Πρόεδρος Κώστας Παπουτσίδης και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ποντίων, να χαιρετίσω σήμερα την εκδήλωση με θέμα: ΤΟ ΝΕΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΟΝΤΙΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ – ΠΙΕΡΙΑΣ. Μία πρωτοβουλία που μου έθεσαν υπόψη τα μέλη του Δ.Σ. στην πρόσφατη συνάντησή μας.

Πρόκειται όπως διαπίστωσα  για μία ολοκληρωμένη και σημαντική προσπάθεια που επικεντρώνεται σε μουσειολογική – μουσειογραφική μελέτη, ένα σύγχρονο έργο, σημαντικό για τη συλλογική μας μνήμη, που – μεταξύ άλλων – θέτει στο επίκεντρο τα κειμήλια ως ζώσα πολιτιστική κληρονομιά.

Ένα επιστέγασμα ουσιαστικά του σεβασμού των Ποντίων της Πιερίας στην ιστορία μας, στην ιστορία τους, που αποτελεί τον πόθο τους να εκθέσουν, να συντηρήσουν και να αναδείξουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, όλα εκείνα τα στοιχεία που φωτίζουν την εθνική μας ταυτότητα, την ιστορική μας παράδοση και την κληρονομιά των προγόνων μας. 

Αναγνωρίζοντας ακριβώς το εθνωφελές και το κοινωφελές της δικής σας πρόθεσης, σας συγχαίρω για όσα διαχρονικά προσφέρετε στο λαϊκό μας πολιτισμό. Είμαστε εδώ για να ακούσουμε τις προτάσεις σας, να δούμε τις παρουσιάσεις και στο μέτρο του εφικτού να είμαστε δίπλα σας σε αυτή τη νέα σας πολύτιμη πρωτοβουλία».

Back to top
Μετάβαση στο περιεχόμενο