Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

ΚΑΠΗ: Ολοκληρώθηκε ο κύκλος δράσεων – αφιερωμένων στον εορτασμό της Τρίτης ηλικίας

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος των δράσεων Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου των ΚΑΠΗ Κατερίνης, που επικεντρώθηκε σε δράσεις ευαισθητοποίησης – καταπολέμησης του ηλικιακού ρατσισμού. Ειδικότερα,  την Τετάρτη 25/10 τιμώντας έτσι και την Διεθνή Ημέρα Μη Βίας και Εξάλειψη της Βίας κατά των γυναικών, με την εκπαίδευση- ευαισθητοποίηση σε θέματα ενδοοικογενειακής βίας.

Όπως τονίστηκε παρότι τα κοινωνικά στερεότυπα της Τρίτης Ηλικίας αλλάζουν και τα άτομα παρουσιάζονται πιο ενεργά στο κοινωνικοοικονομικό και πολιτικό πλαίσιο,  1 στα 10 άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών έχουν δεχτεί κακοποίηση σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Η εκπαίδευση στον ορισμό της βίας κατά των ηλικιωμένων και η γνώση των πρακτικών ή και συμπεριφορών που μπορούν να χαρακτηριστούν ως βία, κρίθηκε σημαντική και απαραίτητη ώστε μέσω της κοινωνικής δικτύωσης των ΚΑΠΗ να αναγνωρίζονται και να αποτρέπονται τέτοιες συμπεριφορές εγκαίρως.  Τα μέλη παρακολούθησαν με ενδιαφέρον και έδειξαν ιδιαίτερη προσοχή στα θέματα της διαχείρισης και παραπομπής των περιστατικών ώστε εάν αναγνωρίσουν  πρώιμα παράγοντες ή χαρακτηριστικά  να μπορούν  να  βοηθήσουν.

Τέλος την Πέμπτη, 26/10 πραγματοποιήθηκαν οι γενικές αιματολογικές εξετάσεις στο ΚΑΠΗ Κορινού με μεγάλη συμμετοχή των μελών.

Back to top
Μετάβαση στο περιεχόμενο