Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

“Η φωτογραφία συνάντησε την ποίηση” στην Αστική Σχολή

  • Το έργο του εικαστικού – καλλιτεχνικού φωτογράφου Παναγιώτη Φτάρα στο επίκεντρο
  • Συνδιοργάνωση του Δήμου Κατερίνης & του Οργανισμού Πολιτισμού

Μια από τις αξιολογότερες πολιτιστικού και καλλιτεχνικού χαρακτήρα εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2023 στην Αστική Σχολή Κατερίνης, με πρωτοβουλία της γκαλερί “Χρύσα”, σε συνδιοργάνωση με τον Δήμο Κατερίνης, τον Οργανισμό Πολιτισμού (Ο.Π.Π.Α.Π.) και τις Εκδόσεις Οξύνοια, παρουσιάζοντας τον εικαστικό, καλλιτεχνικό φωτογράφο κ. Παναγιώτη Φτάρα.

Όταν η φωτογραφία συναντά την ποίηση, το θέμα της έκθεσης.

Ο κ. Παναγιώτης Φτάρας καταξιωμένος φωτογράφος, επέλεξε να εκθέσει σαράντα επτά φωτογραφίες του, που εμπνεύστηκε από κείμενα λογοτεχνών, που του εμπιστεύτηκαν.

Την εκδήλωση καλωσόρισε και συντόνισε η κ. Ευτυχία Χρυσικού. Τον Δήμο Κατερίνης εκπροσώπησε η κ. Πιπίτσα Μακρίδου. Ο κ. Ευάγγελος Σκλιοπίδης εγκαινίασε την έκθεση φωτογραφίας. Η κ. Ζωή Κουτσουρά, κεντρική ομιλήτρια, ανέλυσε τον τρόπο λειτουργίας του φωτογραφικού ποιητικού λόγου και πως ο Παναγιώτης Φτάρας καταφέρνει να ενσωματώσει όλα τα στοιχεία εκείνα, που γεννούν τη συγκίνηση και το δέος στις φωτογραφίες του. Στην διάρκεια της εκδήλωσης απαγγέλθηκαν κείμενα λογοτεχνών, από την κ. Μαρία Βούλγαρη.

Ο Παναγιώτης Φτάρας ευχαρίστησε τους επισκέπτες και τους συνόδεψε προς την έκθεση.

Φωτογραφίες: Γιώργος Λούβαρης.

Back to top
Μετάβαση στο περιεχόμενο