Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Δράσεις & ψυχαγωγικές εκδηλώσεις για την Παγκόσμια ημέρα Alzheimer& την Παγκόσμια ημέρα Τρίτης ηλικίας

Από τα ΚΑΠΗ Κορινού – Ρητίνης – Κατερίνης

Τα ΚΑΠΗ συνεχίζουν να τιμούν την Παγκόσμια ημέρα Alzheimer και την Παγκόσμια ημέρα Τρίτης ηλικίας μεταφέροντας τις εκδηλώσεις και τους εορτασμούς στα περιφερειακά ΚΑΠΗ Ρητίνης και Κορινού.

Ο εκφυλισμός του εγκεφάλου που προκαλείται από τη  νόσο Alzheimer, έχει ψυχοκοινωνικές επιπτώσεις, επιβαρύνει τα κοινωνικά συστήματα, και στιγματίζει οικογένειες και άτομα. Η έγκαιρη διάγνωση και παρέμβαση επιβραδύνει την εξέλιξη της νόσου, καθιστώντας τα άτομα λειτουργικά για περισσότερα χρόνια.

Λαμβάνοντας υπόψιν τα παραπάνω, συνεχίζονται οι δράσεις   με τη συνδιοργάνωση από την 4η Τ.ΟΜ.Υ. και 12η Τ.ΟΜ.Υ. Κατερίνης της διενέργειας  ΤΕΣΤ “MINI MENTAL STATE EXAMINATON” για τον έλεγχο άνοιας και γνωσιακής έκπτωσης των ηλικιωμένων.

Αναλυτικότερα: Την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 9.00π.μ – 12.00μ. θα διενεργηθούν τεστ στο ΚΑΠΗ Ρητίνης, ενώ θα ακολουθήσει μουσικοχορευτική εκδήλωση με πλούσιο μπουφέ,  που θα πλαισιωθεί από τη χορωδία του συλλόγου (Χιονοδρομικός, Αθλητικός, Ορειβατικός Σύλλογος).

Την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 9.00π.μ – 12.00μ. θα διενεργηθούν τεστ στο ΚΑΠΗ Κορινού, ενώ θα ακολουθήσει επίσης μουσικοχορευτική εκδήλωση με πλούσιο μπουφέ,  που θα πλαισιωθεί από το χορευτικό τμήμα με τις κυρίες του ΚΑΠΗ.

Την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου στις 12.00μ. θα πραγματοποιηθεί γιορτή στο Β΄ΚΑΠΗ (Πάρκο), με πλούσια εδέσματα, χορό και τραγούδι.

Back to top
Μετάβαση στο περιεχόμενο