Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Δήμος Κατερίνης: Μεγάλη ανταπόκριση δημοτών στις δράσεις των ΚΑΠΗ

Η 1η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια ημέρα Ηλικιωμένων και κάθε χρόνο τα ΚΑΠΗ Κατερίνης τιμούν τον εορτασμό μέσω πληθώρας δράσεων ενημέρωσης, εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας κατά τους μήνες Σεπτέμβριο και Οκτώβριο.

Τα ΚΑΠΗ Κατερίνης ξεκίνησαν τις δράσεις τους, χτες Παρασκευή 16/09, με μετρήσεις σακχάρου στην πλατεία Ελευθερίας.  Ειδικότερα, ο ΟΠΠΑΠ Δήμου Κατερίνης, σε συνεργασία με την ιατρό των ΚΑΠΗ,  και την υπηρεσία του ιατρείου στήριξαν την πρωτοβουλία, προσφέροντας 243 δωρεάν μετρήσεις στους δημότες, καθώς η πρωτοβάθμια φροντίδα ήταν και παραμένει πρωταρχικός ρόλος των ιατρείων του Δήμου.

«Τιμούμε τους ηλικιωμένους μας, που είναι ο απαραίτητος κρίκος για μια ισορροπημένη κοινωνία, καθώς συνιστούν μία ανεξάντλητη πηγή αξιών, εμπειριών και γνώσεων. Με ευαισθησία και αλληλεγγύη προς τα άτομα της Τρίτης Ηλικίας, καθημερινά και εμπράκτως συνεχίζουμε και θα είμαστε κοντά στις ανάγκες τους. Συγχαρητήρια στη διοίκηση και τους εργαζόμενους στα ΚΑΠΗ, για τις δράσεις ενημέρωσης και εκπαίδευσης, στο πλαίσιο του εορτασμού για την Παγκόσμια Ημέρα των ηλικιωμένων» τονίζει σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Κατερίνης, Κώστας Κουκοδήμος.

Παράλληλα, συνεχίστηκε η ενημέρωση ευαισθητοποίησης κατά του ηλικιακού ρατσισμού από τα μέλη, καθώς τα ΚΑΠΗ Κατερίνης συνεχίζουν να οργανώνουν την καμπάνια με στρατηγικές για την καταπολέμησή του όπως φυλλάδια, εκπαιδευτικές παρεμβάσεις και ενίσχυση της αλληλεπίδρασης μεταξύ των γενεών.

Back to top
Μετάβαση στο περιεχόμενο