Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ & ΠΡΑΣΙΝΟΥ

Κώστας Γραμματικόπουλος: «Εντατική δουλειά για να αναβαθμιστεί και να διευκολυνθεί η καθημερινότητα των δημοτών»

  • Ουσιαστικό έργο από τα τμήματα: ηλεκτροφωτισμού, πρασίνου, κοιμητηρίων & αθλητισμού

Τις ενέργειες που έγιναν στη διάρκεια της θητείας του (01 Μαρτίου 2023 έως σήμερα), προκειμένου να αναβαθμιστεί και να διευκολυνθεί η καθημερινότητα των δημοτών, επισημαίνει στον απολογισμό του έργου της Αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος – Πρασίνου, καθώς και των & τμημάτων ηλεκτροφωτισμού, κοιμητηρίων και αθλητισμού, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Κατερίνης, Κώστας Γραμματικόπουλος.

Ειδικότερα, οι παρεμβάσεις επικεντρώθηκαν στον ποιοτικό και επαρκή φωτισμό των οδών και των κοινόχρηστων χώρων, στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, στο σύνολο του Δήμου, στην ανάδειξη και συντήρηση του αστικού και περιαστικού πρασίνου, σε βελτιωτικές παρεμβάσεις στα κοιμητήρια, σε αθλητικούς χώρους κ.α.

Όπως σημειώνει ο κος Γραμματικόπουλος: «Οι εργασίες αποτυπώνουν τον εκσυγχρονισμό του δημοτικού φωτισμού, ο οποίος είναι καθοριστικής σημασίας τόσο σε ό, τι αφορά στην εξοικονόμηση ενέργειας & πόρων, όσο και στην αποφυγή της φωτορύπανσης. Παράλληλα, εργαστήκαμε βάση συγκεκριμένου προγραμματισμού, ώστε καμία περιοχή του Δήμου να μην εμφανίζει εικόνα παραμέλησης. Επιπλέον, το Αστικό Πράσινο, αποτέλεσε έναν από τους πυλώνες προτεραιοτήτων για τη διοίκησή μας. Προχωρήσαμε στις απαραίτητες παρεμβάσεις όπου χρειάστηκε,  επικεντρώσαμε σε κοινόχρηστους και αθλητικούς χώρους, καθώς και στα κοιμητήρια. Με την ευκαιρία θέλω να ευχαριστήσω τους εργαζομένους όλων των τμημάτων για την άρτια συνεργασία μας και την καθοριστική συμβολή τους, στο σημαντικό έργο που επιτελείται».

Ειδικότερα:

Παρεμβάσεις στο Πάρκο Αγίων Αποστόλων Μοσχοποτάμου

Τοπική Κοινότητα Κούκου

Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Κορινού

Χώρος Στάθμευσης & Πλατεία Τ.Κ. Παραλίας

Δίκτυο Φωτισμού στον Κορινό

Φωτισμός στον πεζόδρομο Παραλίας Κορινού

Φωτισμός στον πεζόδρομο παραλιακής Κορινού

Πάρκα & Κοινόχρηστοι χώροι Δ.Κ. Κορινού

Φωτιστικά σώματα οδού Αγίας Λαύρας

Πάρκο Δ.Κ. Καλλιθέας

Παιδική χαρά Αγίας Άννας

Παιδική χαρά Κορινού

Πλατεία ανατολικής Ρωμυλίας Κορινού

Πάρκο Χράνης

Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Κορινού

Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στο Νέο Κεραμίδι

Φωτισμός στη Τ.Κ. Αγίου Δημητρίου

ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΑ

Παραλία

Κορινός

Καλλιθέα

Χράνη

Εργασίες αποχέτευσης στα Κοιμητήρια Κορινού

Νέο οστεοφυλάκιο Κατερίνης

Φωτισμός στην οδό Ν.Δίκα

Τέλος, ειδικά σε ό, τι αφορά τις δράσεις του Αυτοτελούς Τμήματος Αθλητικής Ανάπτυξης την συγκεκριμένη περίοδο διαμορφώνονται ως εξής:

α/αΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ Μάρτιος – Οκτώβριος 2023
1Συμμετοχή στην συνδιοργάνωση με τον Αθλητικό Πολιτιστικό Σύλλογο Δρομέων Ν. Πιερίας «ΖΕΥΣ», του Διεθνή Αγώνα Δρόμου «Katerini Run», (Μάρτιος 2023)
2Συμμετοχή στην συνδιοργάνωση με τον Ιππικό Όμιλο Πιερίας, των Ιππικών Διασυλλογικών Αγώνων Ιππικής Αντοχής,  που πραγματοποιήθηκε στις 25 και 26 Μαρτίου 2023. 
36η Απριλίου Παγκόσμια Ημέρα Ολυμπισμού – εκπαιδευτική δράση σε μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου (Α, Β και Γ τάξεις) μεταφέροντας πληροφορίες και γνώσεις για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Οι μαθητές ενημερώθηκαν για  την ιστορία των Ολυμπιακών αγώνων από την γέννηση τους μέχρι και σήμερα (μέσω παρουσίασης power point, βίντεο από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών αγώνων στην Αθήνα το 2004) στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου και στη συνέχεια απασχολήθηκαν σε δράσεις κουίζ, puzzle και ζωγραφικής στη θεματολογία των Ολυμπιακών Αγώνων
4Συμμετοχή στην συνδιοργάνωση με το Αθλητικό Πολιτιστικό Σωματείο «ΤΡΙΑΣ» του Διεθνή Αγώνα Τριάθλου «almiraMAN», που πραγματοποιήθηκε στις 04 ως 07 Μαϊου 2023»  
5“Ελάτε να παίξουμε τους Άθλους του Ηρακλή – Γίνε και εσύ ένας μικρός Ηρακλής” 22-25 Μαϊου, εκπαιδευτική δράση αθλητικών δραστηριοτήτων – παιχνιδιών που συνδέονταν με τη θεματολογία του φετινού Φεστιβάλ Πάρκου, τους Άθλους του Ηρακλή. Αφορούσαν μαθητές σχολείων που επισκέφτηκαν τον χώρο εκείνες τις ημέρες, ύστερα από προηγούμενη συνεννόηση, ενώ την 22 Μαϊου εντάχθηκε μία ξεχωριστή δράση  εκπαιδευτικής επίσκεψης παιδιών ΡΟΜΑ, μέσω του Κέντρου Κοινότητας – Παράρτημα ΡΟΜΑ, κατά την οποία τα παιδιά, εκτός από τις παράλληλες δράσεις και παροχές που θα διατέθηαν (πχ εκθέματα και ξενάγηση, θεατρική παράσταση, ζωντανή ζωγραφική) συμμετείχαν και στην παραπάνω εκπαιδευτική μας δράση.
6.Συμμετοχή στην συνδιοργάνωση με τον Γ.Α.Σ. «Ο ΑΡΧΕΛΑΟΣ» Κατερίνης, του Αγώνα Δρόμου «Τρέχω για τον Κορινό», (Μάιος 2023)
7.Συμμετοχή στην συνδιοργάνωση με την Ελληνική Ομοσπονδία Πολεμικών Τεχνών και τον Αθλητικό Σύλλογο Κατερίνης ΧΟΥΡΟΝ του Φεστιβάλ «6ο ΤΗΜΕΝΙΔΑΙ ΧΟΥΡΟΝ» που πραγματοποιήθηκε στο  αθλητικό κέντρο «Θεόδωρος Διαμαντόπουλος» (πρώην Β΄ ΔΑΚ) την Κυριακή 2 Ιουλίου 2023».
8.  Συμμετοχή με «ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΣΤΗ ΦΥΣΗ» το Σάββατο 15 Ιουλίου στην Άνω Μηλιά, στα πλαίσια του 3ου Γαστρονομικού Φεστιβάλ του Βουνού και του Δάσους
9.Το Αθλητικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα “3×3 Schools” της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης θα πραγματοποιηθεί στις 26 κ 27 Σεπτεμβρίου στο Β’ ΔΑΚ. Το πρόγραμμα αυτό δίνει τη δυνατότητα σε παιδιά-μαθητές και μαθήτριες της πόλης μας να βγουν έξω από το σχολείο και να γνωρίσουν το Ολυμπιακό πλέον άθλημα 3×3 μέσα από μια βιωματική διαδικασία εκμάθησης και παιχνιδιού.
10.Η Δράση Bike for Life θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη το απόγευμα 11 Οκτωβρίου στην πλατεία Ελευθερίας και αφορά δράση ποδηλατοβόλτας και ενημέρωση των πολιτών για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού.
Back to top
Μετάβαση στο περιεχόμενο