Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

ΚΑΠΗ Δήμου Κατερίνης: Δωρεάν μετρήσεις σακχάρου

Δράσεις ενημέρωσης και εκπαίδευσης, στο πλαίσιο του εορτασμού για την Παγκόσμια Ημέρα των ηλικιωμένων, υλοποιούν τα ΚΑΠΗ Κατερίνης.

Ειδικότερα, η 1η Οκτωβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια ημέρα Ηλικιωμένων και κάθε χρόνο τα ΚΑΠΗ Κατερίνης τιμούν τα μέλη τους, μέσω δράσεων ενημέρωσης, εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας.  

Με αφορμή τον φετινό εορτασμό, ο ΟΠΠΑΠ Δήμου Κατερίνης, σε συνεργασία με την ιατρό των ΚΑΠΗ, στηρίζουν την πρωτοβουλία των ΚΑΠΗ, για την προσφορά δωρεάν μετρήσεων σακχάρου στους δημότες, καθώς ο διαβήτης αποτελεί ένα πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζουν εκατομμύρια άνθρωποι.

Στόχος της συγκεκριμένης δράσης είναι η έμφαση στην έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση δίνοντας το μήνυμα ότι η πρόληψη είναι η σημαντικότερη θεραπεία.

 Η δράση θα λάβει χώρα την Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Ελευθερίας και οι ώρες που θα πραγματοποιείται ο έλεγχος είναι από τις 10 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι νηστικοί.

Παράλληλα, θα πραγματοποιείται ενημέρωση ευαισθητοποίησης κατά του ηλικιακού ρατσισμού, καθώς τα ΚΑΠΗ Κατερίνης έχουν ήδη οργανώσει καμπάνια με στρατηγικές για την καταπολέμησή του με φυλλάδια, εκπαιδευτικές παρεμβάσεις και ενίσχυση της αλληλεπίδρασης μεταξύ των γενεών.

Back to top
Μετάβαση στο περιεχόμενο