Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Δήμος Κατερίνης: Εφαρμογές “έξυπνης” πόλης σε Κοινόχρηστους χώρους & Αστικό Πράσινο

Δώδεκα (12) έξυπνοι σταθμοί ανάπαυσης (Smart Benches), πέντε (05) οθόνες ψηφιακής σήμανσης (Digital Signage), τέσσερις (04) έξυπνες διαβάσεις και ψηφιακός πλοηγός πόλης, αξιοθεάτων και δραστηριοτήτων (DMS – Destination Management System), συνθέτουν τις «Λύσεις Καινοτομίας στο πλαίσιο του Έργου: Αναπλάσεις Κοινοχρήστων Χώρων πόλεως Κατερίνης για τη Δημιουργία Δικτύου Αστικού Πρασίνου», το οποίο υλοποιεί ο Δήμος Κατερίνης.

Το συμφωνητικό προμήθειας του έργου – προϋπολογισμού 558.515,84 € με Φ.Π.Α. υπεγράφη από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών, Δημήτρη Μορφακίδη και από εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας. Το συγκεκριμένο έργο (Υποέργο 2), το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης) και από εθνικούς πόρους μέσω του ΠΔΕ (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ) θα ξεκινήσει άμεσα και θα ολοκληρωθεί το αργότερο σε 12 μήνες.

Οι εν λόγω λύσεις καινοτομίας, εντάσσονται στο πλαίσιο της Πράξης «Όλυμπος – Δήμος Κατερίνης» και έρχονται να «κουμπώσουν» στο μεγαλύτερο έργο αστικής ανάπλασης που έγινε ποτέ στην πόλη μας, το οποίο  θα αλλάξει ριζικά 17 πλατείες και κοινόχρηστους χώρους, θα «ζωντανέψει» γειτονιές – συνοικίες, ενώ θα συμβάλλει καθοριστικά στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων. Ο λόγος για την κατασκευή του έργου με τίτλο «ΟΛΥΜΠΟΣ – ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ», Υποέργο 1: «Αναπλάσεις Κοινόχρηστων Χώρων πόλεως Κατερίνης για τη Δημιουργία Δικτύου Αστικού Πρασίνου» προϋπολογισμού 4.259.176,88 ευρώ (με ΦΠΑ).

«Μιλάμε με έργα και όχι με λόγια. Παράλληλα με τις 17 πλατείες και Κοινόχρηστους χώρους, που θα παραδοθούν πολύ σύντομα στους δημότες δημιουργώντας ένα δίκτυο αστικού πρασίνου στην πόλη μας, προχωράμε στην αξιοποίηση και εφαρμογή με δημιουργικό τρόπο στην καθημερινότητά μας προηγμένων τεχνολογιών» ανέφερε ο δήμαρχος Κατερίνης, Κώστας Κουκοδήμος, υπενθυμίζοντας ότι πρόκειται για έργο, για το οποίο: «Είναι η πρώτη φορά που Δήμος μας χρηματοδοτείται με ένα τόσο μεγάλο ποσό (για αστικές αναπλάσεις πλατειών και κοινόχρηστων χώρων)».

Υπενθυμίζεται, ότι, οι Κοινόχρηστοι Χώροι και οι πλατείες,  στις οποίες θα γίνει ανάπλαση είναι:

-Πλατεία Καταφυγιωτών

-ΚΧ 19ης Μαϊου (ΟΤ 505)

-ΚΧ  19ης Μαϊου (ΟΤ 499)

-Πλατεία Τιμίου Σταυρού-Σχολείου

-Πλατεία Βενιζέλου-Κουντουριώτου

-ΚΧ Δεσπερών-Ευαγγελικά

-ΚΧ Παυσανία-Πλαστήρα

-ΚΧ Μαρδοχαίου-Πλαστήρα

-Πλατεία Αγίας Άννας

-Πλατεία Πριάμου Σ. Σταθμού

-ΚΧ Θέτιδος-Π. Σουμελάς

-ΚΧ Παναγίας Σουμελάς

-Πλατεία Τραπεζούντος-Βότση

-ΚΧ Πάροδος Δημοκρίτου

-ΚΧ Στα Ευαγγελικά-Νικ. Λύτρα

-Χώρος πλατείας Χαιρωνείας

-ΚΧ Εργατικών κατοικιών Αγίου Σάββα.

Back to top
Μετάβαση στο περιεχόμενο