Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Τα παιδιά του ΚΔΑΠ –Σβορώνου  εξοικειώνονται με την πρόληψη

  • Δράσεις για την Προστασία από τα κουνούπια &  Πρακτικές συμβουλές για τον καύσωνα

Το ΚΔΑΠ –Σβορώνου της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Κατερίνης, στο πλαίσιο ενημερωτικής δράσης για τα παιδιά επισκέφτηκαν χτες Τετάρτη, οι (επισκέπτριες υγείας) Δέσποινα Τοπάλη και Χριστίνα Κουσίδου του Κέντρου Υγείας Κατερίνης. Στη διάρκεια της δράσης, έγινε ενημέρωση, η οποία επικεντρώθηκε σε θεματολογία σχετική με:

  • Προστασία από τα κουνούπια
  • Πρακτικές συμβουλές για τον καύσωνα

Όπως είναι γνωστό, με την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας και την παράδοση της επίσημης σφραγίδας της Υποψήφιας Πόλης Φιλικής προς τα Παιδιά, ο Δήμος Κατερίνης εντάσσεται στο παγκόσμιο πρόγραμμα της UNICEFΠόλεις Φιλικές προς τα Παιδιά, με σκοπό τη μετατροπή αστικών κέντρων και κοινοτήτων σε πόλεις όπου υπηρεσίες, παροχές, προγράμματα και δημόσιοι χώροι αναπροσαρμόζονται με επίκεντρο τις ανάγκες των παιδιών και των νέων.

Η Κατερίνα Σαμαλή, υπεύθυνη για τη UNICEF στον Δήμο Κατερίνης δήλωσε με αφορμή τη δράση:  «Βασικό μέλημα μας –  μεταξύ άλλων – είναι η ενημέρωση των ίδιων των παιδιών για τα δικαιώματά τους και η εξοικείωσή τους με την πρόληψη. Κανένα παιδί δεν πρέπει να στερείται το δικαίωμα στην ενημέρωση, πόσω μάλλον όταν αφορά στην προστασία της υγείας του. Ευχαριστούμε θερμά το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Υγείας για την αγαστή συνεργασία και την πολύτιμη προσφορά τους».

#ΓιαΚάθεΠαιδί

#CFCI

#ChildFriendlyCities

Back to top
Μετάβαση στο περιεχόμενο