Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

New European Bauhaus – Παιδικές πινελιές στη διαβούλευση…

Ένα έργο ορόσημο βρίσκεται σε εξέλιξη στην Κατερίνη στο πλαίσιο του βραβείου New European Bauhaus Local Initiatives

Τα βραβευμένα με το Ευρωπαϊκό βραβείο Μπαουχάουζ αρχιτεκτονικά σχέδια για την ανάπλαση του πεζοδρόμου και των πλατειών του κέντρου της Κατερίνης, είχαν την ευκαιρία να δουν επισκέπτες του 2ου Φεστιβάλ Πάρκου Κατερίνης, καθώς και μαθητές σχολείων της πόλης μας.

Στο πλαίσιο της διαβούλευσης και της συμμετοχής των δημοτών στη διαμόρφωση ενός πεζοδρόμου ο οποίος θα υπηρετεί τη βιώσιμη κινητικότητα, η Ομάδα Υποστήριξης του Έργου (Ελένη Φελέκη συντονίστρια έργου και Βασίλης Λατίνος εμπειρογνώμωνας για την συμμετοχή των εμπλεκόμενων φορέων) επικοινώνησε τις βασικές αρχές του έργου, σε εκδήλωση που διοργάνωσε την Τρίτη 15 Μάϊου, στο Δημοτικό Πάρκο Κατερίνης.

Στην ανοιχτή εκδήλωση του Πάρκου, ιδιαίτερες ήταν οι πινελιές των μαθητών που κλήθηκαν να «συμπληρώσουν» τα αρχιτεκτονικά σχέδια με τις δικές τους ιδέες. Οι μαθητές με τις ζωγραφιές τους, κατέθεσαν τις προτάσεις τους. Συμμετοχή όμως είχαν και οι δημότες – επισκέπτες οι οποίοι κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτηματολόγιο για το πώς οι ίδιοι οραματίζονται τη λειτουργία του πεζοδρόμου και των πλατειών του κέντρου, καταθέτοντας προτάσεις που υπηρετούν τη βιώσιμη κινητικότητα, χωρίς να διαταράσσεται ο πολλαπλός χαρακτήρας των υπόλοιπων δράσεων (οικονομικών, πολιτιστικών κλπ) που εξυπηρετεί ο πεζόδρομος.

Η εκδήλωση της 15ης Μαϊου, αποτέλεσε μόνο μια πτυχή της μακράς συζήτησης υπηρεσιών του Δήμου και φορέων της πόλης που έχει ξεκινήσει από τις αρχές του έτους. Το Επιμελητήριο Πιερίας, ο Εμπορικός Σύλλογος Κατερίνης, το Τεχνικό Επιμελητήριο, ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων και σύλλογοι που δραστηριοποιούνται στο αναπηρικό κίνημα, συμμετέχουν ενεργά στη διαβούλευση με στόχο την κατάθεση μιας πρότασης η οποία θα τυγχάνει της ευρύτερης κοινωνικής αποδοχής, ως προϊόν διαβούλευσης.

Back to top
Μετάβαση στο περιεχόμενο