Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

«Μελωδικό κάλεσμα της Φύσης» από την παιδική και νεανική χορωδία του Δημοτικού Ωδείου

Την Κυριακή 14 Μαΐου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης, η Παιδική και Νεανική Χορωδία του ωδείου παρουσίασε τη Διπλωματική συναυλία της φοιτήτριας του Ιονίου Πανεπιστημίου, του τμήματος Μουσικών Σπουδών, της κατεύθυνσης «Διεύθυνση Παιδικής Σχολικής Νεανικής Χορωδίας», Μαρίας Κεφαλίδου, της τάξης της καθηγήτριας Χριστίνας Καλλιαρίδου.

Το θέμα της Διπλωματικής συναυλίας με τίτλο «Νυχτερινό Κάλεσμα της Φύσης», ένα κάλεσμα για επαναπροσδιορισμό του ανθρώπου απέναντι στη μητέρα Φύση, αποδίδοντάς της το σεβασμό που της αρμόζει.

Η Παιδική-Νεανική Χορωδία του Δ.Ω.Κ. που ιδρύθηκε το 1979 αποτελεί μέρος του εκπαιδευτικού προγράμματος του Ωδείου, είτε ως υποχρεωτικό μάθημα ανώτερων τάξεων είτε ως μάθημα επιλογής.

Οι μαθητές που έλαβαν μέρος στη συναυλία ήταν:

Ευαγγελία Αγγέλη, Εύα Αρουτίδου, Στέφανος Γεωργούλης, Βασιλική Γκιμπή, Μυρτώ Καρόζα, Ελπίδα Κατσίμπουρα, Ελένη Κουπουρτίδου, Άννα Σαμακοβλή, Γαλήνη Σιδηροπούλου, Βασίλης Τριανταφύλλου, Φίλιππος Φαλτάκας, Άννα Χαλίδου, Ελένη Χαραλαμπίδου.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε ποικιλία από διαφορετικά είδη και εποχές του χορωδιακού ρεπερτορίου.

Οι μουσικοί που συνόδεψαν τη χορωδία ήταν οι εξής:

Μπουζούκι: Στέφανος Γεωργούλης, Ραφαήλ Γκανάς

Κρουστά: Χαράλαμπος Τοκανίδης

Πιάνο: Μπέττυ Τσομίδου.

Η Πρόεδρος του Δ.Σ. του Δ.Ω.Κ. Στεργιανή Χαρισσοπούλου, συγχαίρει όλους τους μαθητές και μουσικούς που συνέβαλαν στην εκδήλωση και ευχαριστεί ιδιαίτερα την Μαρία Κεφαλίδου, η οποία στο πλαίσιο της διπλωματικής της εργασίας, προσέφερε στους μαθητές του Δ.Ω.Κ. τις γνώσεις, την αγάπη και τον ενθουσιασμό της για την τέχνη του τραγουδιού.

Επίσης, ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Χαράλαμπο Τοκανίδη, που ενισχύει ανελλιπώς τις εκπαιδευτικές και καλλιτεχνικές δράσεις του Δ.Ω.Κ., μέσα από το μαγικό κόσμο των κρουστών.

Τέλος, συγχαρητήρια στην Διευθύντρια Μουσικής Εκπαίδευσης, Μπέττυ Τσομίδου, ως ενορχηστρώτρια της εκδήλωσης και της συνεργασίας του Δ.Ω.Κ. με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της φοιτήτριας του Ιονίου Πανεπιστημίου, Μαρίας Κεφαλίδου.

Back to top
Μετάβαση στο περιεχόμενο