Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

1000 συμμετοχές στην αθλητική γιορτή» “KATERINI RUN 2023”

Πρώτος νικητής στον Ημιμαραθώνιο ο Κώστας Γραμμένος

                          Πρώτη στη γενική κατηγορία γυναικών η Αναστασία Γαβριήλογλου

Άτομα όλων των ηλικιών από κάθε γωνιά της Ελλάδας, καθώς και από γειτονικές χώρες, δεκάδες εθελοντές, συνολικά 1000 περίπου τερματισμοί και μία από τις ομορφότερες και γρηγορότερες διαδρομές της χώρας συνέθεσαν την ταυτότητα της μεγάλης αθλητικής γιορτής: «KATERINI RUN 2023» (Ημιμαραθώνιος, 5χλμ, 1000 μ).

Τον εξ αναβολής – λόγω της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών –   αγώνα διοργάνωσε σήμερα το πρωί, ο  Αθλητικός Πολιτιστικός Σύλλογος Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ», με συνδιοργανωτές τον Δήμο Κατερίνης και τον Οργανισμό Αθλητισμού (Ο.Π.Π.Α.Π.) του Δήμου, με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού & Υπεραποστάσεων (Ε.Ο.Σ.Λ.Μ.Α.-Υ) και της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος.

Σημείο εκκίνησης του αγώνα, ήταν η πλατεία Ελευθερίας, απ’ όπου οι δρομείς διανύοντας μία όμορφη διαδρομή πέρασαν από τον οικισμό του Σιδηροδρομικού Σταθμού, της Ολυμπιακής Ακτής, τις κοινότητες της Παραλίας, της Καλλιθέας, της Περίστασης διέσχισαν την Παραλιακή ζώνη κυριολεκτικά δίπλα στο κύμα  και με φόντο τον Όλυμπο και τα Πιέρια, έφτασαν στον τερματισμό στην Πλατεία Ελευθερίας, όπου οι δημότες της Κατερίνης τους υποδέχτηκαν με θερμά  χειροκροτήματα.

Το σύνθημα της εκκίνησης δόθηκε από τον Δήμαρχο Κατερίνης Κώστα Κουκοδήμο, την πρόεδρο του συλλόγου Ράνια Σαλαμάντη, τον πρόεδρο του Οργανισμού Αθλητισμού (ΟΠΠΑΠ) – Γιάννη Νταντάμη, την Αντιδήμαρχο Τουρισμού Μαρία Τερζίδου,  τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής Αλέκο Πούλιο, αρχικά για τον Ημιμαραθώνιο και στην συνέχεια σταδιακά για τα 5 χλμ για όλες τις ηλικίες και για τα 1000 μ. του παιδικού αγώνα. Νωρίτερα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών.

Επιπλέον, στις απονομές παρέστησαν, μέλη του Δ.Σ. του ΑΠΣ Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ», ο πρόεδορς του Δημοτικού Συμβουλίου Νίκος Κατανάς, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι κ.α. εκπρόσωποι τοπικών αρχών, φορέων, συλλόγων και χορηγών της διοργάνωσης.

Υπενθυμίζεται, ότι, στη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών, η οργανωτική επιτροπή αποφάσισε μέρος των εσόδων του αγώνα, να διατεθεί  για την ενίσχυση των σκοπών του Πανελλήνιου Συλλόγου Πρόληψης & Συμπαράστασης Ανήλικων Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων.

Επιπλέον, μηνύματα υπέρ της ΕΙΡΗΝΗΣ έστειλαν φέτος οι αθλητές και αθλήτριες, που έλαβαν μέρος στη 12η διοργάνωση, του Α.Π.Σ. Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ». Το θέμα μάλιστα του πρωτότυπου μεταλλίου της μεγάλης αθλητικής και πολιτιστικής γιορτής ήταν το λευκό περιστέρι, που κρατά στο ράμφος του, το σύμβολο της Ειρήνης: ένα κλαδί ελιάς. Το λευκό χρώμα κυριάρχησε στο επίσημο αναμνηστικό τεχνικό μπλουζάκι (t-shirt) της διοργάνωσης, καθώς και στο neck warmer (περιλαίμιο – φουλάρι δρομέα), που έλαβαν όλοι οι αθλητές – αθλήτριες,  οι οποίοι βρέθηκαν στην εκκίνηση του αγώνα  των 21.100 μέτρων.

Νικητής του Ημιμαραθωνίου αναδείχθηκε στην κατηγορία των ανδρών ο:

  1. Κώστας Γραμμένος – ΑΥΞΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Τη 2η θέση κατέλαβε ο MILE BACHEVSKI – KORRUNERS και την 3η, ο Νίκος Λυμπέρης του ΑΓΣ Αρίων Πατρών.

Στην κατηγορία των γυναικών η:

1.ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΓΑΒΡΙΗΛΟΓΛΟΥ – OSB _ENDURANCE TEAM

Τη 2η θέση κατέλαβε η Milena Kaptebilova, του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέου Πετριτσίου Σερρών και την 3η η Ματίνα Πανταζή των Μαραθωνοδρόμων Σερρών.

Στα 5 χλμ, στην κατηγορία των ανδρών ο:

Kων/νος Καρατζάς (2ος ΕPOV ATANAS & 3oς ΓΡΑΜΜΕΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ) και στην κατηγορία των γυναικών, η Ελένη Κοζανίτη (2η ΤΣΙΝΙΚΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ & 3η SEKULOSKA HRISTINA).

Στα 1000 μέτρα του παιδικού αγώνα διακρίθηκαν οι: Δημήτριος Ζυγάρας, Μήτσας Κων/νος, Καραουλίδης Αθανάσιος και οι : Ελευθεριάδου Βασιλεία, Αργυροπούλου Λυδία, Ελισάβετ Οικονόμου.

Δείτε όλα τα αποτελέσματα της διοργάνωσης  εδώ: https://bestrace.gr/events/katerini-run-2023/

Η Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα ευχαριστεί θερμά την Τροχαία Κατερίνης, τους εμπλεκόμενους συλλόγους και φορείς,  τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, καθώς και όλους τους χορηγούς του αγώνα που συνέβαλαν καθοριστικά, στη διοργάνωση – αθλητική γιορτή του Α.Π.Σ. Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ».

Back to top