Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Ενημερωτική εκδήλωση για τις επιχορηγήσεις συλλογικών φορέων από το Υπουργείο Πολιτισμού

«Αξιοποιούμε κάθε ευκαιρία και κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο για την ενίσχυση των πολιτιστικών μας συλλόγων, στην πράξη».
Αυτό ανέφερε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Κατερίνης, Κώστας Κουκοδήμος σε χαιρετισμό του, στη διάρκεια εκδήλωσης της Art innovation Lab, η οποία πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Πολιτισμού (Ο.Π.Π.Α.Π.) Δήμου Κατερίνης. Όπως σημείωσε ο κος Κουκοδήμος, η συγκεκριμένη εκδήλωση «δείχνει το δρόμο και τον τρόπο, για την απορρόφηση «πολιτιστικών» επιχορηγήσεων για δράσεις σύγχρονου πολιτισμού».
Εισηγητής της ενημερωτικής εκδήλωσης, ο νομικός με εξειδίκευση στο εταιρικό και φορολογικό δίκαιο – φιλόλογος, Ραφαήλ Μετενίδης (υπεύθυνος χρηματοδοτικών προγραμμάτων και διεθνών συνεργασιών του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου).
Η ενημερωτική εκδήλωση έδωσε τη δυνατότητα στο κοινό να πληροφορηθεί για τις νέες επιχορηγητικές προοπτικές.
«Η εσπερίδα αυτή μας κάνει κοινωνούς των νέων προσκλήσεων του Υπουργείου Πολιτισμού-Αθλητισμού και μας κατευθύνει στο να αξιοποιήσουμε στο έπακρο όλα τα εργαλεία μας για την χρηματοδότηση των δράσεων μας. Μάλιστα απόψε που τιμούμε συγκυριακά την παγκόσμια ημέρα της Ελληνικής γλώσσας.» τόνισε, ο κ. Μετενίδης.
Από την πλευρά του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας, ο πρόεδρος Ιωάννης Νταντάμη επισήμανε: «Είναι πολύ σημαντικό ότι απόψε είναι παρόντες σύλλογοι από όλη την Πιερία. Αποδέχθηκα την πρόταση του κ. Μετενίδη για την εσπερίδα, θεωρώντας ότι όσα θα μας εισηγηθεί θα μας βοηθήσουν στην γνώση και κατ’ επέκταση στη χρηματοδότηση και περαιτέρω αναπτυξιακή δράση των συλλογικών φορέων. Συγχαρητήρια στον Ραφαήλ και στην ομάδα του». Χαιρετισμό απεύθυνε και ο πρόεδρος του ΟΡ.ΦΕ.Ο., Γρηγόρης Παπαχρήστος, ενώ η ενημερωτική εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ερωτήσεις και τοποθετήσεις των παρευρισκόμενων.

Back to top