Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Πολιτική Προστασία: Νέα προθεσμία υποβολής αιτήσεων

  • Σχετικά με τη χορήγηση Στεγαστικής Συνδρομής για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια που επλήγησαν από τον σεισμό της 3ης Μαρτίου 2021 σε περιοχές της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Ορίστηκε νέα προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων σχετικά με τη χορήγηση στεγαστικής συνδρομής για την αποκατάσταση των ζημιών σε κτίρια που επλήγησαν από τον σεισμό της 3ης Μαρτίου 2021 , σύμφωνα με έγγραφο της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Κεντρικής Ελλάδας (Δ.Α.Ε.Φ.Κ. – Α.Ε.)
Σύμφωνα με την νέα Απόφαση :

  1. Ορίζεται προθεσμία έως την 20η Νοεμβρίου 2023, εντός της οποίας οι ιδιοκτήτες πληγέντων, από το σεισμό της 3ης Μαρτίου 2021, κτηρίων που βρίσκονται στις περιοχές που έχουν οριοθετηθεί με τις Δ.Α.Ε.Φ.Κ.-Κ.Ε./6350/Α325/11.03.2021 και ΔΑΕΦΚ ΚΕ/9028/Α325/17.05.2021 κοινές υπουργικές αποφάσεις, οι οποίοι δεν έχουν κριθεί δικαιούχοι πρώτης αρωγής έναντι Στεγαστικής Συνδρομής, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για την έκδοση άδειας επισκευής και τη χορήγηση στεγαστικής συνδρομής (Σ.Σ.) ή για τον καθορισμό δικαιούχου στεγαστικής συνδρομής για ανακατασκευή, αυτοστέγαση ή αποπεράτωση κτηρίου
  2. Ορίζεται νέα προθεσμία, έως την 3η Μαρτίου, εντός της οποίας οι ιδιοκτήτες πληγέντων, από τον σεισμό της 3ης Μαρτίου 2021, κτηρίων, οι οποίοι έχουν κριθεί δικαιούχοι πρώτης αρωγής έναντι Στεγαστικής Συνδρομής, υποχρεούνται να υποβάλλουν αίτηση για την έκδοση άδειας επισκευής και τη χορήγηση στεγαστικής συνδρομής (Σ.Σ.) ή για τον καθορισμό δικαιούχου στεγαστικής συνδρομής για ανακατασκευή, αυτοστέγαση ή αποπεράτωση κτηρίου.

Οι εν λόγω αιτήσεις θα υποβάλλονται στην αρμόδια Υπηρεσία (ΔΑΕΦΚ Β.Ε. για την ΠΕ Πιερίας) , συνοδευόμενες με τα απαραίτητα δικαιολογητικά σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Back to top
Μετάβαση στο περιεχόμενο