Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Ο Αη Βασίλης φτάνει στην Κατερίνη – Ανοίγει το πρώτο Μουσείο Χριστουγέννων στην Ελλάδα

  • Με ξεναγό τον Άγιο Βασίλη, στο Κέντρο Τεχνών «Εννέα Μούσες» (πρώην οικία Τσαλόπουλου)
  • Έναρξη 17/12
  • Ένα μοναδικό πάρτυ εκπλήξεων στις 16/12!

Ένα πάρτυ εκπλήξεων για μικρούς και μεγάλους, την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου & ώρα 17:00  – μία μέρα πριν σηκώσει και επίσημα αυλαία – περιμένει τους επισκέπτες του 1ου Μουσείου των Χριστουγέννων, το οποίο σύμφωνα με τον σχεδιασμό του, είναι τόσο για την Ελλάδα, όσο και σε διεθνές επίπεδο, μοναδικό στο είδος του.

Το εξαιρετικά πρωτότυπο και διαδραστικό θεματικό μουσείο Χριστουγέννων, θα λειτουργήσει στο Κέντρο Τεχνών «Εννέα Μούσες» (πρώην οικία Τσαλόπουλου), από τις 17 Δεκεμβρίου έως τις 02 Ιανουαρίου, ενώ αποτελεί σύνθεση του συνόλου των θεμάτων που σχετίζονται με την ιστορία των Χριστουγέννων παγκοσμίως. Παράλληλα, εστιάζει σε πολλά ενδιαφέροντα θέματα που συνδέονται με τις γιορτές στην Ελλάδα.

 «Το 1ο Μουσείο Χριστουγέννων ανοίγει για πρώτη φορά τις πύλες του  στην Κατερίνη και δίνει τον εορταστικό τόνο απογειώνοντας την χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα της πόλης. Παράλληλα, Με τα παιδιά,  είμαι βέβαιος ότι σε συνδυασμό με το πλούσιο πρόγραμμα Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων και πρωτότυπων δράσεων που θα πραγματοποιηθούν  σε όλη την πόλη η Κατερίνη θα αποτελέσει πόλο έλξης για δημότες και επισκέπτες. Ήδη όλα τα μηνύματα είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά και εντάσσουν την πόλη μας στο χριστουγεννιάτικο χάρτη της χώρας» σημειώνει σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Κατερίνης, Κώστας Κουκοδήμος.

Η ταυτότητα του 1ου Μουσείου Χριστουγέννων

Όλα ξεκινούν από την πρώτη εικόνα του κτιρίου. Η εξωτερική όψη είναι σχεδιασμένη για να προκαλεί σε μικρούς και μεγάλους την «περιέργεια» να πλησιάσουν και να μπουν μέσα, στον παραμυθένιο κόσμο των Χριστουγέννων.

Η πρόσοψη είναι άριστα, καλλιτεχνικά διακοσμημένη, με ιδιαίτερα έντονα και μοντέρνα, αισθητικά στοιχεία που παραπέμπουν στα μαγικά Χριστούγεννα. Το ταξίδι της οικογένειας και γενικά όλων των επισκεπτών, ξεκινά με μια σχεδόν «υποχρεωτική» ανάγκη, για πρώτη αναμνηστική φωτογράφιση στην είσοδο του πιο πρωτότυπου μουσείου.

Η «αυλή» και ο εξωτερικός χώρος διαμορφώνεται με απίθανα εικαστικά σπιτάκια που παραπέμπουν σε παραμυθένια Χριστούγεννα. Ταυτόχρονα όμως στην αυλή του «Μουσείου» θα λειτουργήσει και ένα παραμυθένιο «Μουσείο Χριστουγέννων Παιδικής Φαντασίας». Οι μικροί επισκέπτες θα μπαίνουν σε ένα παιδικό μουσείο που έχει το σχήμα από ένα τεράστιο παπούτσι ξωτικών. Μικρά απίθανα αντικείμενα θα δώσουν διαφορετικές εικόνες στην απίθανη παιδική φαντασία.

Ουσιαστικά πρόκειται για μια βιωματική εμπειρία ώστε το κοινό ολοκληρώνοντας την επίσκεψη, να έχει έντονη την αίσθηση ότι βίωσε, δοκίμασε  και έμαθε πολλά, ενδιαφέροντα, νέα και σημαντικά πράγματα.

Μέσα στο κτίριο, κεντρικός οικοδεσπότης θα είναι ο Άη Βασίλης, ενώ οι βοηθοί του –  τα ξωτικά, θα μιλούν στους επισκέπτες για όλα τα θέματα που πραγματεύεται το μουσείο. Για την ιστορία του εορτασμού των Χριστουγέννων στον κόσμο, για την δική του ιστορία, την γενειάδα και την στολή του, για τα Χριστούγεννα στην Ελλάδα (έθιμα, λαογραφία), για τα Χριστουγεννιάτικα παραμύθια, για τις μελωδίες, τα κάλαντα, τις γεύσεις και τα γλυκά αρώματα των Χριστουγέννων.

Παραδίπλα στην κουζίνα… και ο Μάγειρας του Μουσείου που περιμένει τα παιδιά για ένα όμορφο και δημιουργικό διαδραστικό εργαστήρι.

Ημέρες – ώρες λειτουργίας & δραστηριοτήτων

Το Μουσείο θα είναι επισκέψιμο για όλους κάθε μέρα από τις 10 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Ο Άγιος Βασίλης θα ξεναγεί τους μικρούς και μεγάλους φίλους τις εξής ώρες:

Καθημερινά: 10:00 π.μ. έως 13:00 και 18:00 έως 21:00

Παραμονή Χριστουγέννων & Πρωτοχρονιάς

11:00 έως 15:00 & 17:00-19:00     

Ανήμερα Χριστουγέννων & Πρωτοχρονιάς

12:00-15:00 & 17:00-20:00.           

Είσοδος: Ελεύθερη.         

Back to top
Μετάβαση στο περιεχόμενο