Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Οι δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης & εκπαίδευσης του Δήμου Κατερίνης στο διεθνές δίκτυο πράσινων πόλεων

Τις δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης που υλοποιούνται από τον Δήμο Κατερίνης, παρουσίασε στο διεθνές δίκτυο πράσινων πόλεων του ΕΝΟ της Φινλανδίας παρουσίασε χθες, στη διάρκεια διαδικτυακής ημερίδας, ο επιστημονικός συνεργάτης του Δήμου Κατερίνης Δαμιανός Καλπακίδης -Μηχανικός Περιβάλλοντος.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο του ENO Green Cities Network, παρουσίασε τις δράσεις του Δήμου, που ως στόχο έχουν την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των νέων, καθώς και των μαθητών. Μεταξύ άλλων οι δράσεις που επισημάνθηκαν είναι: οι επισκέψεις στα σχολεία, η συμμετοχή στην ευρωπαϊκή εβδομάδα μείωσης αποβλήτων, η διοργάνωση διαδικτυακής ημερίδας με το Διεθνές Πανεπιστήμιο, το Λουνα Παρκ Ανακύκλωσης κ.α. Στη διαδικτυακή ημερίδα συμμετείχαν Δήμοι από την Φινλανδία, μεταξύ αυτών και το Λάχτι (Πράσινη Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021).

Το ENO είναι ένα εθελοντικό δίκτυο που διευθύνεται από το ENO Schoolnet Association στο Joensuu της Φινλανδίας. Μέλη του είναι σχολεία, δημόσιοι φορείς και επιχειρήσεις.

Back to top