Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ: 2200 ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΗ  ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ

Σύσκεψη των εμπλεκομένων φορέων & συλλόγων στο Δημαρχείο Κατερίνης

Κάθε χρόνο τα χαρούμενα πρόσωπα, αυξάνονται κατακόρυφα. Ο λόγος για το «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ», τη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού και του πολιτισμού, που αναμένεται να αποτελέσει και φέτος σημείο αναφοράς για όλους όσοι λάβουν μέρος σε αυτήν με οποιονδήποτε τρόπο. 2200 οι εγγραφές ατόμων όλων των ηλικιών, από κάθε γωνιά της Ελλάδας, 40 και πλέον σύλλογοι και φορείς, άτομα με ειδικές ικανότητες, δεκάδες εθελοντές, μουσικά και χορευτικά σχήματα, καταδεικνύουν τη μεγάλη δυναμική της διοργάνωσης, η οποία είναι ενταγμένη στο επίσημο πρόγραμμα εορτασμού των 110 χρόνων Ελεύθερης πόλης.

Τα στοιχεία, που συνθέτουν την ταυτότητα της αθλητικής – πολιτιστικής γιορτής, παρουσίασαν οι διοργανωτές, στη διάρκεια σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο της Κατερίνης. Κατά την έναρξη της σύσκεψης, ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού – Αθλητισμού (ΟΠΠΑΠ) Γιάννης Νταντάμης ευχαρίστησε τους εκπροσώπους των φορέων και συλλόγων για την καθοριστική συμβολή τους στην ομαλή διεξαγωγή του αγώνα – θεσμού, ενώ όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «Την Κυριακή με ιδανικές, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις καιρικές συνθήκες τρέχουμε για την πόλη μας, τρέχουμε για την υγεία μας, σε έναν αγώνα, όπου σημασία πρωτίστως έχει η συμμετοχή και η προσπάθεια. Εργαζόμαστε συστηματικά, προκειμένου να διεξαχθεί και φέτος με επιτυχία και ασφάλεια ο αγώνας. Επιτρέψτε μου με την ευκαιρία να σας μεταφέρω και τις εγκάρδιες ευχαριστίες του Δημάρχου Κώστα Κουκοδήμου για την εποικοδομητική συνεργασία».

Εκ μέρους του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ» μίλησε το ιδρυτικό μέλος Βαγγέλης Γερομιχαλός, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Είμαστε έτοιμοι και με βάση την εμπειρία που υπάρχει να συνεργαστούμε και να προσφέρουμε όλοι μαζί στην Κατερίνη έναν όμορφο αγώνα». Επίσης,παρέστησαν και τοποθετήθηκαν, ο π. Κυριάκος Κοκελίδης, ως εκπρόσωπος της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος (υπό την αιγίδα της οποίας διεξάγεται ο αγώνας),ο οποίος μετέφερε τις ευχές και τα θερμά συγχαρητήρια του Μητροπολίτη κ. Γεωργίου προς τους διοργανωτές και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Επιπλέον, ο Διοικητής της Τροχαίας Γεώργιος Πουτουρίδης, ο οποίος μίλησε για τα μέτρα ασφάλειας της διαδρομής και τον συντονισμό εθελοντών και φορέων, οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Κυριακίδης, Κώστας Φιλοκώστας, ο δημοτικός σύμβουλος Ιωάννης Μπεινάς, ο πρόεδρος της Δ.Κ. Σβορώνου Χρήστος Κωνσταντινίδης, ο πρόεδρος της Τ.Κ. Νεοκαισάρειας Γιάννης Τεκτονίδης, υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου και όλοι οι εκπρόσωποι των φορέων και συλλόγων, που βάσει της προκήρυξης του αγώνα https://katerini.gr/2022/06/30/%cf%84%cf%81%ce%b5%cf%87%cf%89-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%bd%ce%b7/

συμμετέχουν ενεργά στη διοργάνωση. Επίσης, ο τεχνικός υπεύθυνος, καθηγητής Φυσικής Αγωγής Σταύρος Ζουγγουρίδης.

Στη διάρκεια της σύσκεψης, συζητήθηκε η πορεία των εργασιών, αναφορικά με τους τομείς της διοργάνωσης, που έχει αναλάβει κάθε φορέας ξεχωριστά. Όλοι οι εκπρόσωποι των εμπλεκομένων φορέων εξέφρασαν την πεποίθησή τους, ότι, το «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ», θα διεξαχθεί, την Κυριακή 09 Οκτωβρίου, με οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία.  

Τέλος, όπως τονίστηκε, επειδή το 2022 είναι έτος με ιδιαίτερο συναισθηματικό φορτίο για τους απανταχού Έλληνες, καθώς συμπληρώνονται 100 χρόνια από  το βίαιο ξεριζωμό του μικρασιατικού ελληνισμού από τις πατρογονικές του εστίες, ο Δήμος Κατερίνης και ο Οργανισμός Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ), μέσω της ετήσιας κορυφαίας αθλητικής – πολιτιστικής γιορτής: «ΤΡΕΧΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ», τιμούν την ιστορική επέτειο, με την αποτύπωση στη μία όψη του πρωτότυπου μεταλλίου, του λογοτύπου: «1922 – 100 χρόνια Εθνικής Μνήμης».

Back to top
Μετάβαση στο περιεχόμενο