Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Συνάντηση του Δημάρχου Κατερίνης & του προέδρου της Σχολικής Επιτροπής με τον Διευθυντή του Μουσικού Σχολείου

Στην τελική ευθεία η ανέγερση του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης

  • Παρεμβάσεις συντήρησης & επισκευών στο κτίριο που στεγάζεται σήμερα το Σχολείο

«Βασικός μας στόχος στον Δήμο Κατερίνης και προτεραιότητα για το Μουσικό Σχολείο συνιστά η ανέγερση νέου κτιρίου. Ένα ουσιαστικό βήμα αποτελεί, το γεγονός, ότι, αναθέσαμε την εκπόνηση γεωτεχνικής μελέτης, η οποία ολοκληρώθηκε και παραδόθηκε στις ΚΤΥΠ ΑΕ για την απρόσκοπτη συνέχιση της διαδικασίας ανάδειξης αναδόχου του έργου». Αυτό ανέφερε ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος, στη διάρκεια συνάντησης με τον Διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης Γιώργο Βαρδακώστα.
Όπως διευκρινίστηκε στην συνάντηση, στην οποία συμμετείχε και ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κατερίνης, Θάνος Μπαρμπαγεωργόπουλος, έως το τέλος του 2022 αναμένεται να προκύψει ο ανάδοχος για την υλοποίηση μέσω Σ.Δ.Ι.Τ. (Σύμπραξη Δημόσιου – Ιδιωτικού Τομέα) του έργου. Πιο συγκεκριμένα, το Μουσικό Σχολείο πρόκειται να ανεγερθεί σε οικόπεδο εμβαδού 8 περίπου στρεμμάτων, το οποίο βρίσκεται στην Πολεοδομική Ενότητα Καπνικού Σταθμού – Επέκταση, ενώ η κατασκευαστική περίοδος σύμφωνα με τις μελέτες, θα διαρκέσει δύο χρόνια.
Έως τότε όπως τόνισαν τόσο ο Δήμαρχος, όσο και ο κος Μπαρμπαγεωργόπουλος, οι υπηρεσίες του Δήμου θα ανταποκριθούν στο σύνολο των αιτημάτων για την εύρυθμη λειτουργία του κτιρίου, στο οποίο στεγάζεται σήμερα το Μουσικό Σχολείο. Επιπλέον, έμφαση θα δοθεί την τρέχουσα περίοδο σε παρεμβάσεις, συντηρήσεις – επισκευές (πλακάκια, τουαλέτες κ.ο.κ.), που αφορούν και τον χώρο (πρώην ΚΕΓΕ), ο οποίος έως την ανέγερση νέου κτιρίου για το Μουσικό Σχολείο, λειτουργεί ως μέρος αυτού.

Back to top
Μετάβαση στο περιεχόμενο