Skip to content Skip to main navigation Skip to footer

Ο Δήμος Κατερίνης στην 1η διαδικτυακή συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος: Smart Tourism Destinations

  • 50 τουριστικοί προορισμοί – μέλη συμμετέχουν στο πρόγραμμα που θέτει στο επίκεντρο την Τεχνολογική προσέγγιση στον τουρισμό

Στην πρώτη διαδικτυακή συνάντηση των 50 τουριστικών προορισμών – μελών που συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Smart Tourism Destinations συμμετείχε ο Δήμος Κατερίνης, κατόπιν της έγκρισης (8-3-2022) της πρότασης,  που κατέθεσε η Αντιδημαρχία Τουρισμού,  για τον τουριστικό προορισμό KateriniGREECE.

Ειδικότερα, στην 1η διαδικτυακή συνάντηση «KICK-OFF MEETING WITH SELECTED EU DESTINATIONS», που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 31 Μαΐου,  μίλησαν οι κύριοι συντελεστές του προγράμματος:

Giovanna Galasso, Intellera, Project Leader

Misa Labarile, EC – DG GROW, Project Officer

Carlo Montino, Intellera and Alfonso Cerezo Medina, UMA

Costanza Bersani, Intellera and Antonio Collado, CARSA

Estrella Díaz-Sánchez, Stefan Hartman, Urska Starc-Peceny

Επιπλέον, οι ανεξάρτητοι ειδικοί συνεργάτες που έχουν επιλεγεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου, να υποστηρίξουν την ανάπτυξη των κύριων εργαλείων του προγράμματος σε συνεργασία με τις 50 πόλεις-προορισμούς:

Estrella Díaz Sánchez

University of Castilla-La Mancha, Spain

Dr. Stefan Hartman

European Tourism Futures Institute, the Netherlands

Dagmar Lund-Durlacher

Eberswalde University for Sustainable Development, Austria
Tomáš Gajdošík

Faculty of Economics, Matej Bel University, Banská Bystrica, Slovakia

Marianna Sigala

University of Piraeus, Greece

Dario Bertocchi

University of Udine, Italy

Urška Starc-Peceny

Arctur Ltd, Slovenia

María Dolores Ordóñez Martínez

AnySolution, Spain

Kristian Sievers

Data Driven Smart Solutions, Finland

Mirko Lalli

Data Appeal, Italy

 

ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

Όπως σημείωσε ο Δήμαρχος Κατερίνης Κώστας Κουκοδήμος, με αφορμή την πρώτη αυτή  διαδικτυακή συνάντηση των 50 τουριστικών προορισμών – μελών: «Αξιοποιούμε κάθε ευκαιρία που θα τονώσει την επισκεψιμότητα στον Δήμο μας. Βήμα – βήμα επιδιώκουμε να ενδυναμώσουμε πρακτικές στρατηγικής ανάδειξης του τόπου μας. Προς την κατεύθυνση αυτή, η συνεργασία με άλλες Ευρωπαϊκές πόλεις και θεσμούς, αποτελεί ευκαιρία να εμπλουτίσουμε τις δράσεις μας και να  βελτιώσουμε την ικανότητα διαχείρισης τουριστικών δεδομένων».

ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ

Όπως τόνισε από την πλευρά της, η Αντιδήμαρχος Τουρισμού Μαρία Τερζίδου:

“Η συμμετοχή μας στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Smart Tourism Destinations είναι βέβαιο, ότι, θα μας προσφέρει πολύτιμα εργαλεία και την τεχνογνωσία που χρειαζόμαστε για να διαχειριστούμε τα αξιόλογα τουριστικά δεδομένα του προορισμού μας. Η Ευρώπη στηρίζει έμπρακτα την ανάπτυξη όλων των τουριστικών προορισμών, μικρών και μεγάλων και προσφέρει τα απαραίτητα μέσα για την ωφέλιμη δικτύωση μεταξύ τους.  Ταυτόχρονα μέσω του προγράμματος ορίζει εξειδικευμένους coaches που αν μη τι άλλο θα αποτελέσουν την πηγή καθοδήγησης/πληροφόρησής μας, αλλά και το εχέγγυο της πιο άριστης ανταπόδοσης προς τον Τουρισμό της περιοχής μας από μία τέτοια συμμετοχή.

Η εναρκτήρια διαδικτυακή ημερίδα με την συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων υπήρξε εντυπωσιακή σε περιεχόμενο. Μπορώ να είμαι βέβαιη για το θετικό αποτέλεσμα που θα αποκομίσουμε από την διαδρομή μας αυτή.

Η εξωστρέφεια που χαρακτηρίζει την Διοίκηση του Δήμου Κατερίνης και τον Δήμαρχο, Κώστα Κουκοδήμο, αδιαμφισβήτητα θα ενδυναμωθεί με την συμμετοχή μας στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Smart Tourism Destinations.”

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης πραγματοποιήθηκε λεπτομερής ενημέρωση σχετικά με το πρόγραμμα συναντήσεων, με πρώτη τη συνάντηση στις Βρυξέλες τον Σεπτέμβριο του 2022, ανακοινώθηκε το πρόγραμμα όλων των workshops – EU Guide & Toolkit. Επίσης, έγινε ομαδοποίηση των πόλεων στα workshops, καθώς και το τελευταίο βήμα Peer learning & Matchmaking των 50 ευρωπαϊκών πόλεων-προορισμών που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο του 2023.

Ο Δήμος Κατερίνης εντάχθηκε στην υπο-ομάδα των workshops μαζί με τους τουριστικούς προορισμούς της Πάφου (Κύπρος), της Χαλκιδικής (Ελλάδα), του Brasov (Ρουμανία) και της Βαρκελώνης (Ισπανία) και με coach expert την Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Πειραιώς Μαριάννα Σιγάλα.

Back to top